Norwegian hakee lisää lentävää henkilökuntaa Suomeen - luvassa lisäkoneita Helsinki-Vantaalle

Norwegian_HEL_2024_1Norwegian hakee kesän aikana palvelukseensa Helsinki-Vantaan asemapaikalle lisää lentäjiä ja matkustamohenkilökuntaa. Norwegian aikoo sijoittaa entistä enemmän lentokoneitaan Helsinki-Vantaalle kasvavan liikenneohjelman tarpeisiin.

Norwegian rekrytoi parhaillaan uutta matkustamohenkilökuntaa ja lentäjiä Helsinki-Vantaalle, joka on Norwegianin kolmanneksi suurin asemapaikka heti Oslon ja Kööpenhaminan jälkeen. Matkustamohenkilökunnan rekrytointi käynnistyi kesäkuun alussa ja haku jatkuu 18. elokuuta saakka. Lentäjähaku käynnistyi kesäkuun lopussa ja jatkuu 31. heinäkuuta saakka.

Koronapandemian seurauksena Norwegian ajoi Helsinki-Vantaan toiminnot ajettiin alas huhtikuussa 2020. Ensimmäiset lentäjät Norwegian palkkasi Suomeen syksyllä 2021. Tätä seurasi suurempi rekrytointi maaliskuussa 2022. Nykyisin Norwegianilla työskentelee Suomessa yli 250 ammattilaista, noin sata lentäjää ja noin 150 matkustamohenkilökunnan jäsentä.

”Rekrytoimme nyt matkustamohenkilökuntaa ja lentäjiä vuodelle 2025. Suunnitelmissa on saada Suomeen uutta kalustoa tulevana talvena, mikä tarkoittaa lisää työmahdollisuuksia Helsinki-Vantaalta käsin. Rekrytoitavien määrä tarkentuu loppuvuoden aikana. Viime vuonna vastaavassa rekrytoinnissa palkkasimme noin 40 uutta työntekijää matkustamoon ja noin 40 uutta lentäjää”, kertoi Norwegianin Helsinki-Vantaan asemapaikan Base Manager Eeva Sundell.

Moni on palannut Norwegianille tehtyään muita töitä pandemian aikana, osa on uranvaihtajia ja monelle työ lentokoneessa on ollut pitkäaikainen unelma.

”Suomessa on keskusteltu viime aikoina yli 50-vuotiaiden naisten työnhaun haasteista. Norwegianin matkustamohenkilökunnasta ja lentäjistä noin 20 prosenttia on 50 tai yli 50-vuotiaita. Helsinki-Vantaan matkustamohenkilökuntaan on myös hiljattain rekrytoitu yli 50-vuotiaita upeita ammattilaisia, jotka ovat halunneet aloittaa uuden uran Norwegianilla”, jatkoi Sundell.

Lentäjien osalta Norwegianin vaatimuksina on voimassa oleva EASA CPL(A) tai ATPL(A) -lupakirja, joka on Norjan, Ruotsin, Tanskan, Irlannin tai Suomen myöntämä sekä voimassa oleva ensimmäisen luokan medikaali. Vaatimuksina on myös voimassa oleva Boeing 737 -tyyppikelpuutus sekä työskentelyoikeus EU-alueella.

Helsinki-Vantaan lisäksi Norwegian hakee lentäjiä vuodelle 2025 myös Alicanteen, Barcelonaan, Malagaan, Las Palmasiin, Palmalle, Kööpenhaminaan ja Riikaan sekä Norjaan.

Norwegian on laajentanut reittiverkostoaan Suomesta ja lentää parhaillaan 24 kohteeseen Euroopassa. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti kaikkiaan yli 20 miljoonaa matkustajaa ja operoi 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastolla. Norwegian omistaa myös alueellisen lentoyhtiö Widerøen.