100-vuotias Finnair hakee lisää liikennelentäjiä - tarjolla työpaikkoja lähi- ja kaukoliikenteessä

FIN_A350_mirrorFinnair on 4. huhtikuuta julkaissut verkkosivuillaan työpaikkailmoituksen, jossa yhtiöön haetaan lisää liikennelentäjiä kasvun tarpeisiin. Tarjolla on työpaikkoja lähi- ja kaukoliikenteeseen Airbus A320, A330 ja A350 -koneisiin.

Finnair uudella hakee työpaikkailmoituksellaan valmiita lentäjiä, joilla on ammattilentäjän CPL(A) tai liikennelentäjän ATPL(A) -lupakirja sekä voimassa oleva lääketieteellinen luokan 1 kelpoisuustodistus. Hakijoilla tulee olla suoritettuna ATPL(A) -teoriakoulus sekä MCC-ohjaamoyhteistyökoulutus ja kielitaitotaso 4 (FIN/ENG)

Muita Finnairin arvostamia ominaisuuksia ovat ilmoituksen mukaan hyvät vuorovaikutustaidot suomeksi ja englanniksi sekä kyky ja halu tehdä epäsäännöllistä vuorotyötä kaikkina vuorokaudenaikoina. Tehtävissä vaaditaan lisäksi joustavuutta, avoimuutta ja hyvää paineensietokykyä.

A350_HEL_ohjaamo100-vuotias Finnair tarjoaa lentäjilleen tyyppikoulutuksen Airbus 320 perämieheksi, tai perämiehen matkalentosijaiseksi (Cruise Relief Pilot) Airbus A330 ja A350 - laajarunkokoneisiin. Finnair kertoo Flight operations -yksikössä työskentelevän noin 900 ammattilaista, joista suurin osa on liikennelentäjiä. Finnair toteuttaa uutta strategiaansa, joka on käynnistynyt hyvin. Pandemian matkustusrajoitukset ovat väistyneet ja lentojen määrät ovat kasvussa.

Finnairin tavoitteena on rekrytoida kapteeniksi soveltuvia lentäjiä, joilla on mahdollisuus edetä urallaan vakanssikierron mukaisesti uusiin tehtäviin. Ensimmäiset vakanssit ovat perämiehen tehtäviä kapearunkoliikenteessä tai toimiminen perämiehen matkalentosijaisena kaukoliikenteessä.

Ensimmäiset hakijakarsinnat Finnair suorittaa jo jätettyjen hakemusten perusteella. Jatkoon päässeet kutsutaan haastatteluun ja sen läpäisseet etenevät soveltuvuustesteihin hakijan taustasta riippuen. Arvioinneissa käytetään myös simulaattoritestejä. Viimeisessä vaiheessa hakijoille tehdään työhöntulotarkastus, joka sisältää huumausainetestin.

Hakuaika päättyy 18. huhtikuuta 2023 ja ensimmäiset haastattelut sijoittuvat jo toukokuulle 2023. Tyyppikoulutuksia Finnair järjestää nyt haettaville lentäjille jo heinäkuusta 2023 alkaen.

Tammikuussa 2023 Nordic Regional Airlines (Norra) haki lentäjiä kasvun tarpeisiin myös oman lentäjäkoulutusohjelmansa ulkopuolelta. Norra on Finnairin osaomistusyhtiö.

Finnairin kaikki avoimet työpaikat

Liikennelentäjäksi Finnairille -haku

Lue myös: