Airbusin uusi komposiittien tuotantolaitos avattu Kiinassa

Airbusin ja sen kumppaneiden yhteinen Harbin Hafei Airbus -tuotantolaitos vihittiin tänään käyttöön Harbinissa, Kiinassa. Uusi laitos erikoistuu Airbusin uusimman A350 XWB -lentokoneen komposiittiosien valmistukseen.

Tehtaasta on tässä vaiheessa käytössä 33 800 neliömetriä, kun koko yksikön koko on lopulta 80 000 neliömetriä. Alueella on tuotannon lisäksi myös teknisen tuen ja muiden palveluiden toimintoja. Vuoteen 2016 mennessä alueella arvioidaan työskentelevän noin 600 työntekijää.

”Tuotantolaitoksen vihkiminen osoittaa meidän olevan valmiita valmistamaan A350 XWB:n komponentteja. Meille on kunnia olla mukana maailman edistyksellisimmän lentokoneen tuotannossa sekä olla osa Airbusin maailmanlaajuista toimitusketjua”, johtaja Li Fangyong Aviation Industry Corporation of China -yhtiöstä sanoo.

Airbusin pääjohtaja Tom Enders toteaa: ”Harbinin valmistuslaitoksella ja kiinalaisilla kumppaneillamme yleensäkin on merkittävä tehtävä A350 XWB -ohjelman onnistumisessa.”

Kiinalaiset yhtiöt hoitavat noin viisi prosenttia A350 XWB -koneen rungon alihankintapaketeista. Harbinin laitos valmistaa muun muassa A350 XWB:n sivu- ja korkeusperäsimiä
.