Discover Airlinesin Frankfurt-Kittilä -reitti ympärivuotiseksi - merkittävä lisäys Lapin kesään

D-AIWE_260624Lapin suosio on ollut kovassa kasvussa Lufthansa-konsernin lentoyhtiöissä ja joulukuussa 2024 lennot Frankfurtista Kittilään aloittava lomalentoyhtiö Discover Airlines ilmoitti nyt lentävänsä reittiä myös kesäkaudella. Aiemmin julkistetun reitin muuttaminen ympärivuotiseksi on historiallista, sillä Kittilään ei ole ollut kesäkaudella vuosikymmeniin kansainvälisiä reittilentoja.

Discover Airlines julkisti tammikuussa 2024 avaavansa talvikaudelle 2024/2025 reitin Frankfurtista Kittilään. Reitille luvattiin aluksi yksi viikkovuoro, mutta jo huhtikuussa 2024 lentoyhtiö ilmoitti lisäävänsä viikkovuoromäärän kahteen. Nyt talvireitistä tuleekin ympärivuotinen ja kesäaikataulukaudellakin reittiä lennetään pääosin kahdella viikkovuorolla.

Ilmoitus on merkittävä, sillä Lapin-matkailusesongin on toivottu laajentuvan entistä enemmän myös talvikausien ulkopuolelle.

Discover Airlines aloittaa Frankfurt-Kittilä lennot 17. joulukuuta 2024. Myös huhti-lokakuussa 2025 reittiä liikennöidään kaksi kertaa viikossa, lukuun ottamatta toukokuuta, jolloin reittiä liikennöidään kerran viikossa. Lennoilla on käytössä 180-paikkainen Airbus A320 -kapearunkokone. Lentoaika kohteiden välillä on noin 3,5 tuntia.

“Teemme kumppaneidemme kanssa aktiivisesti töitä reittien kehittämiseksi ja uusi ympärivuotinen reitti Kittilään vuosikymmenien jälkeen kesäkaudella 2025 on merkittävä saavutus Lapin ympärivuotisen matkailun kehittämisessä”, sanoi Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori. 

”Säännölliset reittilentoyhteydet ovat erittäin tärkeitä sekä Lapin että koko Suomen saavutettavuudelle. Lisäksi on hienoa, että alueen asukkaat voivat hyödyntää uutta reittiä myös kesällä”, jatkoi Vuori. 

Discover Airlines on Lufthansa-konserniin kuuluva lomalentoyhtiö ja reitti avaakin kattavat jatkoyhteydet Lufthansan kansainväliseen reittiverkostoon Frankfurtista.

Lufthansa-konsernin lentoyhtiöt näkyvät entistä laajemmin Pohjois-Suomen lentoasemilla, kun saksalaiseen lentoyhtiöjättiin kuuluvat lentoyhtiöt ovat julkistaneet lähes kilpaa useita uusia reittejä Lappiin.

Lufthansa-konsernin yhtiöistä Lufthansa lentää talvikaudella Frankfurtista Rovaniemelle, Edelweiss Air Zürichistä Kittilään, Rovaniemelle, Ivaloon ja Kuusamoon, Austrian Airlines Wienistä Kittilään ja Ivaloon sekä Eurowings Hampurista Kittilään ja Rovaniemelle sekä Stuttgartista Rovaniemelle.

Lue myös: