Erka Koivunen nimitettiin Finavian kyberturvallisuusjohtajaksi - aloittaa tehtävässä 9.1.

Finavia_taloErka Koivunen aloittaa lentoasemayhtiö Finavian kyberturvallisuusjohtajana 9. tammikuuta 2023. Hän vastaa Finavian tietoturva- ja tietosuojastrategian kehittämisestä ja toimeenpanosta sekä kyberturvallisuusjärjestelmästä.

Erka Koivusella on laaja ja monipuolinen kokemus tietoturvan johtamisesta ja kehittämisestä. Hän on työskennellyt pitkään WithSecuressa (F-Secure) tietoturvajohtajana ja sitä ennen kyberturvallisuuden johtotehtävissä Viestintävirastossa CERT-FI -päällikkönä (Computer Emergency Response Team) ja kyberturvallisuuskeskuksen apulaisjohtajana sekä tietoliikenneyhtiö Elisalla.

"Panostamme Finaviassa vahvasti tietoturvan kehittämiseen. Olemme hyvin iloisia saadessamme Erka Koivusen mukaan tiimimme. Uskon, että Erkan mittava kokemus, osaaminen ja palo kehittämiseen mahdollistavat kyberturvallisuuden hallintajärjestelmän kypsyystason kasvattamisen. Toivotan Erkan lämpimästi tervetulleeksi yhtiöömme", sanoi Finavian tietohallintojohtaja Leyla Akgez-Laakso.

"Finavia johtaa ja kehittää Suomessa 20 lentoaseman infrastruktuuria, joka on tärkeää ja kriittistä myös yhteiskunnan huoltovarmuuden näkökulmasta. Jatkamme kyberturvallisuutemme vahvistamista, kyberriskien hallintaa ja sitä kautta voimme turvata sekä oman toimintamme että lentoliikenteen turvallisuutta", sanoi tehtävään nimitetty Erka Koivunen.