Finavia tuo maailman lentoasemilta tutun brittiläisen WHSmithin Suomeen

WHSmith_kuvaKirjoista, lehdistä ja kioskitoiminnoista tunnettu WHSmith avaa Suomen ensimmäiset myymälänsä Helsinki-Vantaalle loppuvuonna 2016. Lentoasema houkuttelee Suomeen kansainvälisiä yrityksiä, jotka tuovat mukanaan ulkomaista pääomaa ja uusia työpaikkoja.

Vuonna 1792 ensimmäisen liikkeensä avannut brittiläinen WHSmith avaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle yhteensä neljä toimipistettä. Historiallisen kioskiketjun myymälät avautuvat terminaali 1:ssä loppuvuonna 2016 ja terminaali 2:ssa vuoden 2017 alussa.

Globaalit toimijat tukevat Helsinki-Vantaan kasvua johtavaksi vaihtolentoasemaksi Euroopan ja Aasian välisessä liikenteessä ja tuovat Suomeen huomattavan määrän ulkomaista pääomaa ja uusia työpaikkoja.

"On hienoa saada jälleen uusi kansainvälinen toimija Suomeen. Suuret globaalit yritykset ovat kiinnostuneita Helsinki-Vantaasta kauppapaikkana aivan eri tavalla kuin ennen. Kysyntä ja kiinnostus osoittavat, että olemme kehittäneet lentoasemaa ja sen kaupallisia palveluita oikeaan suuntaan tehokkaasti ja kannattavasti", sanoo Helsinki-Vantaan kaupallinen johtaja Elena Stenholm Finaviasta.

Kilpailutuksen tuloksena tehdyn kolmevuotisen sopimuksen arvo on 25 miljoonaa euroa.

EFHK-terminaali-avaus-1WHSmithin myymälöitä operoi Helsinki-Vantaalla Finavian pitkäaikainen yhteistyökumppani SSP Finland. Finavia on tehnyt WHSmithin ja SSP Finlandin kanssa tiivistä yhteistyötä, jotta uusien myymälöiden ilme istuu Helsinki-Vantaalle ja valikoima vastaa matkustajien tarpeisiin.

"WHSmithillä on vahva kansainvälinen historia ja pitkä kokemus erityisesti matkailuympäristöissä toimimisesta. Tämä yhdistettynä paikalliseen osaamiseemme takaa sen, että osaamme huomioida sekä kotimaisten että kansainvälisten matkustajiemme tarpeet. Seuraamme kaikkien toimipisteidemme tuotteiden myyntiä ja muokkaamme tarjontaa jatkuvasti kysyntään pohjautuen", kertoo Stenholm.

SSP Finlandin toimitusjohtaja Marko Alanderin mukaan WHSmith täydentää Helsinki-Vantaan palveluvalikoimaa erinomaisella tavalla lisäämällä tarjontaa erityisesti matkustusmukavuutta parantavilla tuotealueilla.

"SSP Finlandin operoimat, erityisesti Helsinki-Vantaan matkustajien tarpeisiin suunnitellut myymälät, tarjoavat yhdistelmän laadukkaita kansainvälisiä ja paikallisia tuotteita sekä houkuttelevia tarjouksia, mikä takaa matkustajille erinomaisen asiakaskokemuksen", lisää Alander.

WHSmith on Britannian johtavia vähittäismyyntiketjuja, jolla on toimintaa 25 maassa. Yhtiön yli 1300 myymälästä yli puolet sijaitsee matkustamisen solmukohdissa, kuten lento- ja rautatieasemilla.