Finnair aloittaa yt-neuvottelut oman moottorihuoltonsa lakkauttamisesta ja laitehuoltonsa sopeuttamisesta

Finnair kertoi tänään solmineensa aiesopimuksen sveitsiläisen SR Technicsin kanssa moottori- ja laitehuoltopalveluiden hankkimisesta SR Technicsiltä. Sitova sopimus SR Technicsin kanssa merkitsisi toteutuessaan Finnairin oman laitehuollon sopeuttamista ja moottorikorjaamon toiminnan lakkauttamista. Finnair aloittaa nyt yt-neuvottelut henkilöstön kanssa. Arvioitu vähennystarve olisi 280 työntekijää näistä toiminnoista, joissa yhteensä työskentelee noin 350 henkilöä.

”Suunnitelma on tehty perusteellisen kartoitustyön pohjalta”, sanoo Finnairin operatiivisen toiminnan johtaja Ville Iho. ”Selvitimme ensin oman huoltotoimintamme kustannukset ja rakenteet, minkä jälkeen vertasimme tuloksia kymmeniin alan toimijoihin. Oma moottori- ja laitehuoltotoimintamme on valitettavasti kooltaan liian pientä ollakseen pitkällä aikavälillä riittävän kustannustehokasta.”

 ”Tämä tilanne on raskas henkilökunnallemme”, sanoo Finnair Tekniikan toimitusjohtaja Kimmo Soini. ”Meillä on erittäin osaavaa henkilökuntaa, mutta huoltotoimintamme ei ole volyymiltaan kilpailukykyinen. Alalla on runsaasti ylitarjontaa ja kilpailu on tiukkaa. Siksi myöskään kumppanuusmalliin toiminnan jatkamiseksi Helsinki-Vantaalla ei löytynyt markkinoilta kiinnostusta.”