Finnair julkaisi uuden lentäjähaun - avoin kaikille ammattilentäjille

Finnair_A350_LWC(päivittynyt 16.25) Kovan kasvun vaiheessa oleva Finnair julkaisi uuden lentäjähaun. Suomalaisyhtiö hakee jo valmistuneita lentäjiä perämieskurssilleen. Uusi haku on kohdennettu kaikille vaatimukset täyttäville ammattilentäjille.

Finnair hakee lisää lentäjiä tukemaan kasvustrategiaansa. Perämieskurssilla oppilaat saavat operaattorin perehdyttämiskoulutuksen lentoyhtiön menetelmiin sekä lentämiseen liikenneluokan suihkukoneilla.

Koulutus jatkuu tämän jälkeen tyyppikoulutuksella Finnairin Airbus-laivaston perämiestehtäviin. Nyt julkaistu haku on kohdennettu kaikille ammattilentäjille, jotka täyttävät yhtiön minimivaatimukset. Lentäjähakuaika alkaa 22. elokuuta 2016 ja päättyy 11. syyskuuta kelllo 23.59.

Valitut lentäjät tullaan todennäköisesti kouluttamaan Airbus A320 -kapearunkokoneiden perämiehiksi tai kaukoliikenteeseen Airbus A350 XWB- tai A330-koneisiin. Kaukoliikenteessä ohjaajat työskentelevät todennäköisesti Cruise Relief Pilot (CRC) vakanssilla. He saavat tyyppikoulutuksen koneeseen ja ovat oikeutettuja toimimaan ohjaajana matkalentovaiheessa lentopinnan 200 yläpuolella.


Monivaiheinen hakuprosessi sisältää lentotaitoarvioinnin

Valintaprosessi tulee ajoittumaan syyskuusta joulukuuhun 2016. Valintaprosessi sisältää mm. esikarsinnan, soveltuvuustestejä, haastatteluja, lentotaitoarvioinnin sekä lääkärintarkastuksen. Psykologisista soveltuvuustesteistä peritään hakijoilta 150 euron osallistumismaksu.

Perinteisin vaatimus Finnairin lentäjähaussa on ollut hyväksytysti suoritettu Suomen Ilmailuopiston ammattilentäjän koulutus tai aikaisempi hyväksyntä Finnairin perämieskurssi- valintamenettelystä. Suomen Ilmailuopistosta valmistuneiden hakijoiden ei tarvitse osallistua psykologisiin soveltuvuustesteihin eikä lentotaitoarviointiin.

A321ER_15Nyt vaihtoehtona on myös muu kuin Finnairin oman koulutuspolun läpikäyminen. Tässä tapauksessa vaatimuksena on ylioppilastutkinto tai muu vastaava toisen asteen koulutus.

Lupakirjan (CPL tai ATPL) on oltava voimassa ja sen myöntäjän tulee olla suomalainen ilmailuviranomainen. Lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen tulee olla  voimassa  luokan 1 medikaalin mukaisesti ilman operatiivisia rajoitteita (esim. OML).

Finnair Terveyspalvelut arvioi hakuprosessissa myös hakijan terveydentilan sopivuutta Finnairin operatiivisen toiminnan näkökulmasta. Tässä otetaan huomioon erityisesti sopivuus epäsäännöllisiin työaikoihin ja yötyöhön johon sisältyy aikaerorasitusta.

Muita lisävaatimuksia ova voimassa oleva ME/IR kelpuutus ja  vähintään 70 tuntia ilma-aluksen päällikkönä sekä suoritettu MCC -kurssi. ATPL-teoriakurssi sekä suomalaisen ilmailuviranomaisen ATPL –teoriakokeet on oltava hyväksytysti suoritettu. Hakijan  minimipituus on 163 cm. Sen lisäksi vaaditaan hyvä suomen ja englanninkielen taito.

Hakuprosessin hyväksytysti läpäisseet lisätään Finnairin lentäjäpooliin, josta heidät koulutetaan tulevien vuosien kasvun tarpeisiin. Finnairilla ei siis ole tiukasti määrättyä rajaa nyt haettavien lentäjien määrästä vaan kaikki vaadittavat kriteerit täyttävät otetaan mukaan lentäjäpooliin.

Finnairin perämieskurssihaku 22.8-11.9.2016

Päivitys 16.25: Lisätty viimeinen kappale haettavien lentäjien määrästä.

Lue myös: