FinnHEMSin Kouvolan lääkärihelikopteritukikohdan rakennustyöt alkavat elokuussa Utin lentoasemalla

EC145_FH50_HEMS_1Kouvolan uuden lääkärihelikopteritukikohdan rakennustyöt Utin lentoasemalle aloitetaan elokuun 2024 aikana. Uuden tukikohtarakennuksen on määrä valmistua syksyllä 2025. Hanke viivästyi hallinto-oikeuteen tehdyn valituksen seurauksena alkuperäisestä aikataulusta lähes vuodella.

Uusi tukikohta rakennetaan Utin lentoaseman yhteyteen. Miehistötilat ja helikoptereiden tarvitsemat tilat käsittävän rakennuksen kokonaispinta-ala on vajaat 1000 neliömetriä.

Rakennushankkeen pääurakoitsijana toimii Recset Oy. Rakennustyöt alkavat maanrakennustöillä elokuun aikana. Uuden tukikohdan kerrosala on kaikkiaan vajaat 1 000 neliömetriä, joka sisältää majoitus-, koulutus- ja sosiaalitilat sekä helikopteri- ja ajoneuvohallin.

Perustamishanketta viedään eteenpäin HUSin ja hyvinvointialueiden kanssa. Kouvolaan tuleva tukikohta on Suomen kahdeksas lääkärihelikopteritukikohta.

Kouvolasta lääkärihelikopteri palvelee Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan lisäksi Etelä-Savon, Päijät-Hämeen ja osittain myös Uudenmaan väestöä. Hanketta viedään eteenpäin yhdessä HUSin ja hyvinvointialueiden kanssa.

Hanke viivästyi syksyllä 2023 hallinto-oikeuteen tehdyn valituksen seurauksena. Kouvolan kaupungin kesällä 2023 tekemään suunnittelutarveratkaisuun tuli yksityishenkilön oikaisuvaatimus, jonka lautakunta hylkäsi jo elokuussa 2023. Asian käsittely siirtyi tuolloin hallinto-oikeuteen. Tuolloin arvioitiin ettei toimintaa päästäisi aloittamaan vuoden 2024 aikana. Alunperin toiminta oli määrä saada käynnistymään loppuvuodesta 2024.

Utin lentoasema on myös Maavoimien Utin jääkärirykmentin ja sen helikopteripataljoonan kotitukikohta. Utissa on myös aktiivista laskuvarjohyppytoimintaa.

Lue myös: