Flybe juhlisti naistenpäivää miehittämällä lennon naisilla

flybe_naistenpaiva_1Flybe juhlisti kansainvälistä naistenpäivää tänään aamulennollaan Kajaanista Helsinkiin miehittämällä lennon sataprosenttisesti naisilla. Lennolla työskennelleet kapteeni, perämies ja matkustamohenkilökunta olivat poikkeuksellisesti kaikki naisia. Flybe haluaakin kiinnittää huomiota naisten osuuteen miesvaltaisessa lentäjän ammatissa.

Naistenpäivä on erityisen merkityksellinen lentoalalla, sillä 8.3.1910 myönnettiin ensimmäisen kerran lentolupakirja naiselle. Vaikka naislentäjiä on ollut jo pitkään, heidän osuutensa lentoalalla on edelleen vähäinen. Flybe Finlandin matkustamohenkilökunnan jäsenistä 89 % on naisia, mutta lentäjistä naisia on vain 4 %.

flybe_naistenpaiva_2”Olisi hienoa, jos myös lentäjinä olisi enemmän naisia. Onhan tämä vaativa työ, mutta siinä missä nainen opiskelee insinööriksi, niin miksei lentäjäksi? Täytyy tehdä kovasti töitä, mutta ei tämä ole ylitsepääsemätöntä”, kertoo Flyben kapteeni Sari Hakola.

”Matkustajat ovat usein positiivisesti yllättyneitä, kun ohjaamossa on naisia. Ihmisille on jäänyt aivan turhaan vanhanaikainen käsitys, että miehet hoitavat koneen ohjauksen”, lisää Flyben lentoemäntä Micaela Prest.


Naistenpäivänä juhlistetaan myös ensimmäistä naiselle myönnetyn lentolupakirjan vuosipäivää

Maailman ensimmäinen lentolupakirjan 8.3.1910 saanut naislentäjä oli ranskalainen paronitar Raymonde de Laroche.

Muita naisten suorittamia ilmailutekoja ovat mm. vuoden 1928 Amelia Earhartin lento maailman ensimmäisenä naispilottina Atlantin yli. Suomalaisten urotekojen joukosta löytyy vuonna 1971 Orvokki Kuortin lento Suomen ensimmäisenä naislentäjänä Atlantin yli.