Junalakko pysäyttää myös kehäradan liikenteen Helsinki-Vantaalle - lisävuoroja bussireiteille

EFHK_liukuportaat_2Veturimiesten liiton mielenilmaus keskeyttää junaliikenteen koko Suomessa 14. elokuuta kello 18.00. Myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla kulkevan kehäradan liikenne pysähtyy. HSL tuo bussireiteille lisäkalustoa ja on muuttanut myös linjojen reittejä palvellakseen lentoasemalla kulkevia. Kuljetusliitot ovat ilmoittaneet tukevansa Veturimiesten liittoa. Toistaiseksi ei vaikutuksia lentoliikenteen sujuvuuteen.

Veturimiesten liitto on ilmoittanut mielenilmauksesta joka pysäyttää junaliikenteen maanantaina 14. elokuuta kello 18 alkaen.  Poliittinen mielenilmaus on suunnattu erityisesti Suomen hallituksen rautatiejärjestelmän yksityistämissuunnitelmia vastaan.

Mielenilmaus koskee kaikkia VR:n ja HSL:n lähijunia sekä VR:n kauko- ja tavarajunia. Poikkeuksena Venäjälle liikennöivät Allegro- ja Tolstoi-junat, jotka lähtevät mielenilmauksesta huolimatta normaalisti.

Junaliikenne pyritään käynnistämään normaalisti keskiviikkoaamuna 16 elokuuta.

Junaliikenteen sijaan HSL tarjoaa lentoasemalle kulkeville vaihtoehdoksi linja-autoja. Lentoasemalle liikennöivät HSL:n linjat 415, 561, 562, 615 ja 617 sekä Finnairin bussit. Poikkeuksellisesti myös linjan 562 reitti ajetaan lentoasemalle.

HSL tuo Hakaniemi – Lentoasema –Hakaniemi reittiä ajavalle linjalle 617 myös kolme lisäbussia.

HSL suosittelee kuitenkin varaamaan aikaa matkantekoon. Koko HSL-alueen junissa matkustaa päivittäin noin 200 000 matkustajaa, jotka liikkuvat mielenilmauksen aikana muissa liikennevälineissä ja vaihtoehtoisilla väylillä.


Kuljetusliitot tukevat mielenilmausta

Kuljetusliitot tukevat Veturimiesten liiton poliittista mielenilmaisua ja ovat jatkossa valmiita päättämään toimenpiteistä, joilla liikenne- ja viestintäministeriö sekä maan hallitus saadaan luopumaan suunnitelmistaan.

Kuljetusliittoihin kuuluvat Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry, Posti- ja Logistiikka-alan Unioni PAU ry, Suomen Merimies-Unioni SMU ry, Raideammattilaisten Yhteisjärjestö JHL ry,  Rautatievirkamiesliitto RVL ry sekä ilmailualalla toimivat Ilmailualan Unioni ry ja Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY ry.

Mahdolliset jatkotoimet saattaisivat heijastua myös lentoliikenteen sujuvuuteen.