Lapin pelastushelikopteri Aslakin toiminta jatkuu normaalisti - Mehiläinen osti Lääkäriasema Aslakin

Aslak_1Mehiläinen osti Lapin Pelastushelikopteri ry:n alaisuudessa toimineen Lääkäriasema Aslakin toiminnot 29. marraskuuta 2022 allekirjoitetulla liiketoimintakaupalla. Osapuolten mukaan yrityskauppa parantaa lääkäriaseman asiakkaiden palveluita entisestään ja pelastushelikopteri Aslakin lääkinnälliset palvelut jatkuvat entiseen tapaan.

Lääkäriasema Aslak tarjoaa yleis- ja erikoislääkäripalveluita sekä työterveyspalveluita Sodankylässä. Yrityskaupan myötä Mehiläisen yksiköiden palveluverkostoon muodostuu uusi pohjoisin kiintopiste Sodankylään.

Lääkäriasema on ollut osa Lapin pelastushelikopteritukikohdan toimintaa, jota on ylläpitänyt Lapin Pelastushelikopterin Tuki ry. Lääkäriasema Aslak on osa Mehiläistä 1. joulukuuta 2022 alkaen ja tunnetaan jatkossa nimellä Mehiläinen Sodankylä. Lääkärikeskuksen toiminta jatkuu yrityskaupan toteutumisen jälkeen tuttuun tapaan.

"Pelastushelikopteri Aslakin toiminta on yhdistyksen ydintoimintaa ja yhdistys voi nyt keskittyä siihen. Lääkäriasema Aslakilla ja Mehiläisellä on ollut jo aiemmin palvelukumppanuus työterveyshuollon tuottamisessa molempien asiakkaille. Halusimme varmistaa, että asiakkaamme saavat entiseen tapaa hyvää palvelua ja edelleen kattavat erikoishoidon palvelut", totesi Lapin Pelastushelikopteri ry:n toiminnanjohtaja Eero Anneberg.

Lapin Pelastushelikopterin Tuki ry perustettiin Sodankylässä reilut 25 vuotta sitten syyskuussa 1997. Yhdistyksen ylläpitämä pelastushelikopteri Aslak on päivystänyt vuodesta 1998 lähtien. Pelastushelikopteri Aslakin (MBB Bo 105CBS, OH-HCC) operaattorina toimii Heliflite Oy. Aslak on Lapin pelastuslaitoksen sopimusyksikkö, joka tekee etsintä- ja pelastuspalvelulentoja sekä sammutuslentoja.

"Haluamme laajentua Lapin alueella ja mahdollistaa nykyisten asiakkuuksien ja uusien tulevien asiakkuuksien sujuvan hoidon. Olemme tehneet pitkään yhteistyötä Aslakin kanssa, ja yrityskaupan myötä palveluverkoston parantuessa pystymme palvelemaan asiakkaitamme nyt entistä paremmin", sanoi Sodankylän toimintojen yksikönjohtaja Seija Henttonen.

Lääkärikeskus Aslakin työsuhteessa oleva henkilöstö siirtyy yrityskaupan myötä vanhoina työntekijöinä Mehiläiseen. Asiakkaille Mehiläinen tuo Sodankylään mukanaan monipuoliset palvelut ja laajat asiantuntijaverkostot, jotka ovat käytettävissä läpi Suomen.

"Lääkärikeskus sopii edelleen lääkinnällisten tukipalvelujen tuottamisesta Pelastushelikopteri Aslakkiin sekä muusta yhteistyöstä Aslakin tukikohdassa. Pelastushelikopteritoimintaan Mehiläinen pystyy muun muassa tarjoamaan kattavan vaihtoehdon jatkohoitoon", sanoi Mehiläinen Sodankylän palvelupäällikkö Kaisa Mäkinen.