Ministerit arvostavat Soili Suonojan eroa - jätti mm. Finavian hallituksen puheenjohtajuuden

soilisuonoja_finaviaSoili Suonoja on tänään ilmoittanut eroavansa hallituksen puheenjohtajan tehtävästä Finaviassa, Finnpilotissa, Alkossa ja Leijona Cateringissa. Kaikki ovat valtion omistamia yhtiöitä. Suonojan taannoisista toimista on noussut kohu, koska hänen on väitetty vaikuttaneen lähipiirinsä nimityksiin tehtäviin mm. Finaviassa.

"Arvostamme Soili Suonojan ratkaisua jättää hallituksen puheenjohtajan tehtävät tässä tilanteessa", sanovat liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko, valtion omistajaohjaksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero ja peruspalveluministeri Susanna Huovinen.

"Suonoja on tehnyt erittäin merkittävää työtä valtionyhtiöiden toiminnan kehittämisessä taloudellisesti vaikeina aikoina. Esitämme Suonojalle kiitokset hyvin tehdystä puheenjohtajan työstä", ministerit sanovat.

Suonoja on toiminut Finavia Oyj:n hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2011.

Finavian ja Finnpilotin omistajaohjaus kuuluu liikenne- ja viestintäministeriön vastuulle. Alkon omistajaohjaus on sosiaali- ja terveysministeriön ja Leijona Cateringin omistajaohjaus valtioneuvoston kanslian vastuulla.

Omistajat käynnistävät uusien hallituksen puheenjohtajien rekrytoinnin välittömästi. Siihen asti varapuheenjohtajat johtavat yhtiöiden hallituksia.