Nimikkolentokone myös Ivalolle - TUI aloittaa suorat lennot Amsterdamista Ivaloon talvikaudella 2024/2025

TUI_ivalo(Päivittynyt 15.2. klo 17.30) TUI lennättää kuluvan talvikauden aikana Lappiin yli 50 000 lomailijaa Isosta-Britanniasta, Alankomaista, Belgiasta, Espanjasta ja Portugalista. Luvassa on lisää lentoja, kun talvikaudelle 2024/2025 avataan reitti Amsterdamin ja Ivalon välille. TUI on nimennyt jo kolmannen lentokoneen suomalaispaikan mukaan, sillä Boeing 737 MAX -koneet Rovaniemi ja Kittilä ovat saaneet seurakseen myös Ivalon.

Nyt ystävänpäivänä 14. helmikuuta TUI Airlines Nederlandin Amsterdamista lähtenyt erityislento OR9433 laskeutui Ivaloon kahden tunnin ja 50 minuutin lennon jälkeen kello 11.20. Boeing 737 MAX -kone kuljetti paikalle 180 matkustajaa, joiden joukossa oli matkatoimistojen henkilökuntaa, tuotepäälliköitä, vaikuttajia, yhteistyökumppaneita, sekä median edustajia. He saapuivat kokemaan Lapin tarjoamia upeita elämyksiä kuten husky- ja porovaljakkoajelua, moottorikelkkailua, sekä ruokailua ulkoilmassa.

TUI_ivalo_ldgErikoislennon päätteeksi Boeing 737 MAX 8 -koneelle (PH-TFT) annettiin nimeksi Ivalo. Se on uusin lisäys TUI:n aiempien lentokoneiden saamien suomalaisnimien joukkoon. Nimeämisseremonian yhteydessä kummina toimi paikallinen julkkishuskykoira Diesel.

Vaikka lentokone nimettiin virallisesti ystävänpäivänä on kyseinen Ivalo-nimi ollut koneen eturungossa jo ainakin vuodesta 2021 lähtien. Koneyksilö on käynyt Ivalossa aiemminkin useita kertoja ja ensimmäisen kerran noin kaksi vuotta sitten.

Vuonna 2022 Boeing 737 MAX 8 (G-TUMU) sai nimen Rovaniemi ja vuonna 2018 Boeing 737 MAX 8 (G-TUMA) puolestaan sai nimen Kittilä. Molemmissa aiemmissa tapauksina nimeämisseremonian kummina toimi joulupukki.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun lentokoneelle annetaan nimeksi Ivalo. Suomessa Finnair on aiemmin nimennyt koneitaan ja kaupunkien nimiä oli käytössä Super Caravelle -koneissa. Niiden lisäksi mm. Douglas DC-8 -koneita oli nimetty henkilöiden mukaan.

"Olemme iloisia toivottaessamme uuden lentokoneemme Ivalon tervetulleeksi kotilentokentälleen sen nimeämistilaisuuteen. Lapin lähettiläänä Boeing 737-8 tulee vierailemaan ympäri maailmaa, tehdäkseen Suomen ja TUIn läheisen suhteen entistäkin näkyvämmäksi", totesi TUI-konsernin lentoyhtiöistä vastaava johtaja Marco Ciomperlik.

"Olemme hyvin ylpeitä siitä, että jälleen yksi TUIn lentokoneista on nimetty Lapin kohteen mukaan ja siitä, että Ivalo toimii nyt alueen lähettiläänä maailmalla. Teemme erinomaista yhteistyötä matkailualan kumppaneidemme kanssa, josta kuluva ennätyksellinen Lapin sesonki on elävä todiste. Lapista on muodostunut entistäkin houkuttelevampi matkakohde kansainvälisesti, minkä mahdollistamisessa TUI on ollut meille merkittävä yhteistyökumppani", sanoi Finavian Lapin lentoasemien aluejohtaja Jonna Pietilä.

TUI lentää talvikaudella 2024/2025 suoraan Amsterdamista Ivaloon, sillä aiempi välilasku Kittilässä jää pois.

TUI fly Netherlands lentää Amsterdamista Ivaloon 14 lentoa 15. joulukuuta - 16. maaliskuuta välisenä aikana. Näistä lennoista seitsemän on suoria ja seitsemän lentää nyt käynnissä olevan talvikauden tavoin Kittilän kautta Ivaloon.

TUI lentää Lappiin myös Isosta-Britanniasta, Espanjasta ja Portugalista. Näiden osalta kohteet ovat Rovaniemi, Kittilä ja Kuusamo.

Päivitys 15.2. kello 17.30: Lisätty tieto lentojen määrästä ja TUI:n muista kohteista.

Lue myös: