Norwegian tarjoaa ensimmäisenä Euroopassa suorat TV-lähetykset lennoilla

wifi_tv_norwegianNorwegian on tänään lanseerannut ensimmäisenä lentoyhtiönä Euroopassa suorat TV-lähetykset lennoilla. Norjan TV 2:n uutiset ja Bloomberg Televisionin lähetykset näkyvät ilmaiseksi Euroopan lennoilla yhtiön WiFi:llä varustetuissa koneissa. Matkustajat voivat seurata TV-lähetyksiä omilla tietokoneillaan, tableteillaan ja älypuhelimillaan.

Norwegian Air Shuttlen lennonaikainen ilmainen WiFi on tarjolla yhtiön 87:ssä Boeing 737-800 -koneessa ja Live TV -palvelu on käytössä kaikissa näissä koneissa. Lennoilla nähtävien suorien lähetysten lanseeraus tapahtui tänään Oslon ja Bergenin välisellä lennolla.

"Olemme erittäin innoissamme voidessamme tarjota ensimmäisenä lentoyhtiönä Euroopassa ilmaiset suorat TV-lähetykset lennoillamme. Norjan TV 2:n uutisten ja Bloomberg Televisionin tarjoaminen tuo lisää sisältövaihtoehtoja matkustajillemme ja synnyttää siten kokonaisuudessaan paremman matkustuskokemuksen", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos, joka oli itse mukana tämän päivän lennolla.

"Ilmainen lennonaikainen WiFi yhdistettynä ilmaisiin suoriin televisiolähetyksiin mahdollistaa matkustajakokemuksen, jota kukaan muu ei tarjoa ilmassa."

Norwegian_SkyInterior_2Norwegianin bonusohjelman, Norwegian Rewardin ja Norjan Riks TV:n yhteistyö tekee mahdolliseksi suorien TV-lähetysten laseerauksen.

"Olemme ylpeitä siitä, että voimme olla mukana tällaisessa historiallisessa tapahtumassa. Suorat TV-lähetykset mobiililaitteille ovat tärkeä osa strategiaamme. Olemme iloisia, että meillä on mahdollisuus tehdä tämä Norwegianin koneessa", sanoo Norjan Riks TV:n toimitusjohtaja Christian Birkeland.

Bloomberg Television tarjoaa lennoilla kansainvälisiä uutisia sekä talous- ja finanssiuutisia.

"Olemme ilahtuneita, että Bloombergin ainutlaatuinen ja innovatiivinen lähestymistapa nykyaikaiseen talousjournalismiin ja -analyysiin on nyt saatavilla Norwegianin matkustajille Euroopassa. Lanseerauksen myötä matkustajien ympäri mannerta on mahdollista seurata lennoilla viimeisimpiä uutisia suorana Bloomberg TV:stä siten, että he saapuvat määränpäähänsä ajankohtaisella tiedolla varustettuina", sanoo toimitusjohtaja Adam Freeman, Bloomberg Media EMEA.

Norjan uutiset koneissa lähettää TV 2:n uutiskanava.

"Katsojat odottavat tänä päivänä näkevänsä uutisia suorina lähetyksinä koko ajan. Siksi olemme tyytyväisiä, että voimme yhdessä uraauurtavien kumppaniemme kanssa tarjota suoria uutislähetyksiä Norwegianin Euroopan lennoilla. Ihmiset eivät halua jäädä paitsi viimeisimmistä uutisista edes lennolla. Uutiskanava on kirjaimellisesti ilmassa koko ajan, sanoo Norjan TV 2:n uutis- ja urheilupäätoimittaja Jan Ove Årsæther.

TV-ratkaisun koneisiin toimittaa Global Eagle Entertainment (GEE), joka tarjoaa maailmanlaajuisesti viihderatkaisuja lentokoneisiin.