Patria-osakkeiden myynti norjalaiselle Kongsbergille toteutui

Patria_HN_huolto_2Kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet kaupat, jolla Suomen valtio myy 49,9 prosenttia puolustusteollisuusyhtiö Patria Oyj:stä Kongsberg Defence & Aerospace AS:lle. Kauppahinta on 283,5 miljoonaa euroa. Suomen valtio omistaa Patria Oyj:stä nyt 50,1 prosenttia.

Samalla ylimääräinen yhtiökokous nimesi Patria Oyj:lle uuden hallituksen. Hallituksessa jatkavat hallituksen puheenjohtajaksi valittu Christer Granskog ja jäsenenä Marko Hyvärinen. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Ari Puheloinen, Päivi Marttila, Harald Aarø, Geir Håøy, Harald Ånnestad ja Janne Sølvi Weseth.

Patria, Kongsberg ja norjalainen ampumatarvikkeita ja rakettimoottoreita tuottava Nammo, jonka Patria omistaa tasaosuuksin Norjan valtion kanssa, muodostavat yhdessä alallaan johtavan pohjoismaisen kokonaisuuden.

Kauppa tukee Patrian liiketoimintaa kansainvälisillä markkinoilla sekä avaa mahdollisuuksia erityisesti huoltoliiketoiminnan, järjestelmätoimitusten ja ilmailuteollisuuden komponenttituotannon alueilla.

Patria huoltaa Ilmavoimien koneita ja maavoimien helikoptereita Hallin tehtaillaan. Yhtiö huolehtii myös sotilaslentäjien peruskoulutuksesta Tikkakoskella. Siviilipuolen Patria Pilot Training toimii toistaiseksi Helsinki-Malmin lentoasemalla mutta on siirtymässä Pirkkalaan.

Lue myös: