SAS kehittää Kööpenhaminasta entistä suurempaa lentoliikenteen solmukohtaa - avaa 15 uutta reittiä

SAS_tails_2022SAS kehittää Kööpenhaminasta maailmantason lentoliikenteen solmukohtaa Skandinaviaan laajentamalla reittiverkostoaan kesäaikataulukaudesta 2025 lähtien. Tavoitteena on nostaa Kööpenhamina johtavaksi kansainvälisten jatkoyhteyksiä tarjoavaksi lentokentäksi Skandinaviassa ja Pohjois-Euroopassa. SAS avaa useita reittejä ja laajentaa tarjontaansa myös Suomessa Helsinki-Vantaan ja Turun osalta.

SAS on nykyisin SkyTeam-lentoyhtiöallianssin jäsen ja SAS keskittyy maailmanlaajuisen tarjonnan sekä Kööpenhaminen lentoaseman kehittämiseen. Toiminnan laajentamisella pyritään nostamaan Kööpenhamina uudella tasolle lentoliikenteen solmukohtana Euroopan, Aasian ja Pohjois-Amerikan välillä. Kööpenhaminan sijainti mahdollistaa tehokkaat vaihtoyhteydet myös Euroopan sisällä.

Samaan aikaan Eurooppa-Aasia -solmukohtana tunnettu Helsinki-Vantaan lentoasema on haasteiden keskellä, kun suora lentoreitti Aasian on estynyt ilmatilarajoitusten seurauksena.

SAS_CEO_Van der Werff"Keskitymme kehittämään maailmanlaajuista lentoliikenteen solmukohtaa Skandinaviaan, Kööpenhaminasta tulee keskeinen portti maailmalle, joka tuo alueet entistä lähemmäksi toisiaan”, sanoi SAS:n toimitusjohtaja Anko van der Werff.
 
SAS julkisti hankkeen myötä 18. syyskuuta 15 uutta Kööpenhaminasta sekä lisälentoja suosittuihin kohteisiin Euroopassa ja mannertenvälisille lennoille. Toimet vahvistavat Kööpenhaminan Kastrupin lentoaseman asemaa lentoliikenteen solmukohtana.

Uudet kesäaikakaudella 2025 avattavat reittikohteet ovat Krakova, Madrid, Budapest, Lyon, Valencia, Malta, Bukarest, Milano Linate, Sevilla, Turku, Billund, Kristiansand, Narvik ja Bodø. Jo aiemmin SAS ilmoitti aloittavansa reitin Kööpenhaminasta Seattleen.

Uusien reittien lisäksi SAS lisää reittitiheyttä 15 olemassa olevalla reitillä. Lisälentoja tulee reiteille Tukholmaan, Osloon, Prahaan, Berliiniin ja Helsinkiin.

”Uuden omistuspohjan ja onnistuneen uudelleenjärjestelymme jälkeen SAS on nousemassa kilpailukykyiseksi ja taloudellisesti vahvaksi lentoyhtiöksi. Vahvistamalla Kööpenhaminaa lentoliikenteen solmukohtana sekä laajentamalla verkostoamme vauhditamme talouskasvua paitsi Tanskassa myös koko Skandinaviassa", jatkoi van der Werff. MH

Lue myös: