Ulkoministeriö: Pohjois-Siinain turvallisuustilanne on erittäin huono

Matkat_Egypti_1Ulkoministeriö päivitti Egyptin matkustustiedotetta. Uuden kannan mukaan Siinain niemimaan pohjoisosiin, lähelle Libyan rajaa ja läntiselle aavikkoalueelle ei tule matkustaa lainkaan. Lisäksi tarpeetonta matkustamista Etelä-Siinain turistikohteisiin on vältettävä.

Ulkoministeriön uuden tiedotteen mukaan läntiselle aavikkoalueelle ja Libyan rajan läheisyyteen ei tule matkustaa. Pohjois-Siinain turvallisuustilanne on erittäin huono. Edellisten lisäksi tarpeetonta matkustamista tulee välttää myös turistikohteisiin Sharm el-Sheikhin alue, Dahab, Nuweiba ja Pyhän Katariinan luostari. 

Sen sijaan Egyptin rantakohteissa Hurghadan ja Marsa Alamin alueella turvallisuustilanne on pysynyt vakaana.

Useat lentoyhtiöt ovat tehneet muutoksia lentoaikatauluihin sekä rajoittaneet mukaan otettavien matkatavaroiden määrää. Näiden muutosten ja rajoitusten osalta jo matkalla olevien matkustajien on syytä olla yhteydessä suoraan lentoyhtiöön.


Uusien iskujen mahdollisuutta ei voida sulkea pois

Kairossa ja myös muissa kaupungeissa on viimeisten kuukausien aikana tehty useita pääasiassa poliisiasemiin ja turvallisuusviranomaisiin kohdistettuja pommi-iskuja.

Alkuvuonna 2015 on raportoitu myös muihin kohteisiin, kuten joukkoliikenteeseen ja ostoskeskuksiin suunnattujen, usein pienimuotoisten ja alkeellisin räjähtein toteutettujen pommi-iskujen tai niiden yritysten määrän lisääntymisestä varsinkin Kairossa, Gizassa ja Aleksandriassa.

Vuonna 2014 helmikuussa Siinailla toimivat terroristit tekivät Tabassa lähellä Israelin rajaa iskun myös ulkomaalaisia matkailijoita kuljettaneeseen bussiin. Kesäkuussa 2015 terroristit pyrkivät iskemään Luxorin turistikohteeseen, iskussa ei kuitenkaan loukkaantunut turisteja.

Ulkoministeriö ja Suomen suurlähetystö seuraavat Egyptin turvallisuustilannetta ja tarkastelevat sitä myös yhteistyössä muiden EU-maiden viranomaisten sekä niiden Egyptissä olevien edustustojen kanssa.

Ulkoministeriö suosittelee ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta http://matkustusilmoitus.fi/.

Ulkoministeriön matkustustiedote: Egypti

Lue myös: