Air France palasi Helsinki-Vantaalle - talvikaudelle luvassa jo 11 viikkovuoroa suoraan Pariisiin

AF_liputgatella(Päivittynyt 8.7. klo 23.26) Air Francen avauslento saapui Pariisista Helsinki-Vantaalle iltapäivällä 6. heinäkuuta. Ranskalaisyhtiö teki omilla lennoillaan paluun Suomen markkinoille noin 20 vuoden tauon jälkeen. Suunnitelmissa on laajentaa tarjontaa vaiheittain, kun  aluksi tarjolla lentoja on neljä viikkovuoroa. Vielä heinäkuun aikana reitti muuttuu päivittäiseksi ja talviaikataulukaudelle Air France lupaa lentää Pariisiin jo 11 viikkovuoroa.

Air France palauttaa reittiverkostoaan koronaviruspandemian aikaisten matkustusrajoitusten helpottuessa ja matkailun avautuessa Eurooppassa. Samassa yhteydessä Suomi ja Helsinki ovat saaneet kunnian olla Air Francen ainoa uusi reittiavaus Pohjois-Euroopassa. Normaaliaikoina Air France lentää Skandinaviassa, Baltiassa ja nyt siis myös Suomessa yhteensä 15 kohteeseen.

Finavian pelastusajoneuvot ottivat Air Francen avauslennon Airbus A319 -koneen vastaan perinteisin vesisuihkutervehdyksin 6. heinäkuuta noin kello 16.30.

AF_ribboncuttingRanskalaisyhtiön paluu Suomeen avaa uusia mahdollisuuksia suomalaismatkustajille tavoittaa maailmaa laajasti Air Francen Pariisin hubin kautta.

Ranskan Suomen suurlähettiläs Agnès Cukierman, Air France-KLM:n Euroopan pääjohtaja Barry ter Voert ja Finavian myynnistä ja reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori leikkasivat avauslennon nauhan.

AF_ambassador"Air Francen paluu 20 vuoden jälkeen takaisin Suomeen symboloi paluuta normaaliin aikaan koronaviruskriisin jälkeen, kun matkailu avautuu jälleen. Toivotan teidät tervetulleiksi vierailemaan Ranskaan", sanoi Ranskan suurlähettiläs Agnès Cukierman.

"Mahtava päivä Air France-KLM:lle ja suomalaisille. Emme yhdistä Helsinkiä vain Pariisiin vaan kaikkiin kohteisiimme sekä avaamme ihmisille Brasiliassa, Aasiassa, Afrikassa mahdollisuuden tutustua Suomen luontoon ja kulttuuriin" iloitsi Air France-KLM:n Euroopan pääjohtaja Barry ter Voert.

AF_EUR_ceo"Olemme saavuttaneet pohjan ja näemme jo matkustajien tulevan takaisin koneisiimme. Kapasiteettimme on nyt 60-70 prosenttia aiemmasta tasosta ja palaamme takaisin täyteen sataan prosenttiin", kommentoi ter Voert liikenteen palautumista.

"Olemme uudistaneet yhtiötä, olemme yksinkertaistaneet toimintoja, laskeneet kustannustasoa, huolehtineet asiakkaiden terveysturvallisuudesta ja olemme tulleet vastuullisemmaksi lentoyhtiöksi, johon Air France-KLM on sitoutunut", kertoi ter Voert pandemian aikaisista muutoksista yhtiön toiminnasssa.

AF_gatellaAir Francella on pitkäaikainen yhteistyösuhde Finnairin kanssa codeshare-lennoista, jotka mahdollistavat laajemmat jatkolennot mm. aamuisen Finnairin operoiman Pariisin lennon myötä. Air Francen suunnitelmissa on jatkaa tätä yhteistyötä kesäaikataulukaudella. Tavoitteena on tarjota paljon mahdollisuuksia matkustaa maailmalle.

"Odotamme reittiavaukselta uusia mahdollisuuksia ja tiedämme markkinoiden olevan vaikeat Euroopassa. Nähdessämme hyvän mahdollisuuden pyrimme tarttumaan niihin. Helsinki on ehdottomasti yksi tällainen kohde", kertoi Air France-KLM:n Pohjois-Euroopan kaupallinen johtaja Gauthier le Masne Lentoposti.fi:lle.

AF_ccoSuomalaisille tarjotaan mahdollisuutta hyödyntää Sky Team -lentoyhtiöallianssiin kuuluvan Air Francen jatkolentoja Pariisin Charles de Gaullen kautta yhtiön laajaan kohdeverkostoon.

"Lennot Pariisin kautta tarjoavat paljon uusia kohteita Suomen markkinoille, kun mukaan tulee kohteita Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Air Francen reittiverkosto on erittäin laaja myös Yhdysvaltoihin, Aasiaan, Lähi-itään ja unohtamatta talvikauden Karibian lomakohteita", jatkaa le Masne.

"Lentomme saapuu Pariisin Charles de Gaullessa terminaaliin 2F, josta lähtevät kaikki lähiliikenteen lennot Etelä-Eurooppaan. Tarjolla on ilta-aikaan myös muutamia kaukolentoja Karibialle, Etelä-Amerikkaan sekä Etelä-Afrikkaan", täsmentää le Masne.

Nykyinen aikataulu siis mahdollistaa jatkolennot nopealla vaihtoaikataululla Euroopan-lennoille sekä osalle kaukolennoista. Heinäkuun alun aikana Air France lentää reittiä neljästi viikossa tiistaisin, torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin aina 18. heinäkuuta saakka. Tämän jälkeen reittiä lennetään iltapäivisin päivittäin eli seitsemän viikkovuoron verran.

AF_vesisuihku_2Air France uskoo liikenteen kasvuun ja yhtiö tuo talviaikataulukaudelle eli lokakuun lopulla neljä lisävuoroa, joka nostaa viikottaisten lentojen määrän Air Francen siivin Helsinki-Pariisi -välillä jo yhteentoista.

Neljä lisälentoa ovat Helsingissä yöpyviä eli ne tarjoavat aikaisen aamulähdön ja mahdollistavat jatkolentoyhteyksiä Pariisista heti aamusta esimerkiksi kohteisiin Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa.

Kyseisten neljän talviaikataulukaiden lisävuoron osalta lentopäiviä ei ole vielä lyöty lukkoon ja ne julkistetaan myöhemmin. Lennot lähtevät Helsinki-Vantaalta aamuisin kello 06.25 ja ne laskeutuvat Pariisiin kello 08.35. Lähtö Pariisista on kello 20.35 ja Helsinki-Vantaalle yöpymään kone saapuu kello 00.35. MH

Päivitys 8.7. kello 23.26: Lisätty talviaikataulukauden viikkovuorojen aikataulu sekä tieto, ettei lentopäiviä ole vielä lukittu.

Lue myös: