Etkö päässyt lentoturvallisuusseminaariin - lue muistiinpanot hauskasti tiivistettynä (linkki)

seminaarmemo_pumppuSuomen Urheiluilmailuopisto, liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Suomen Ilmailuliitto järjestivät 19. tammikuuta Ilmailumuseolla Vantaalla kaikkien lajien harrastajille tarkoitetun lentoturvallisuusseminaarin. Museon auditorio täyttyi eri puolilta maata saapuneista ilmailijoista.

Tilaisuuden painopiste oli ilmatilaloukkauksissa, joita Helsinki-Vantaan lähistöllä on sattunut aivan liikaa. Lisäksi vuosi 2012 oli yleis- ja harrasteilmailussa musta.

206net_3_pohjoiskarjalanpoliisiViime vuonna harraste- ja yleisilmailussa tapahtui yhteensä 14 onnettomuutta, joissa menehtyi kuusi henkilöä. Vuonna 2011 sekä onnettomuuksia että menehtyineitä oli puolet vähemmän. Raportoituja vakavia vaaratilanteita oli viime vuonna 27, kun niitä vuotta aikaisemmin oli 33.

Viranomainen toikin ilmi huolensa kehityksestä. Lentoturvallisuusseminaarissa eri alojen asiantuntijat kertoivat aiheesta niin lennonjohdon, ilmailulääketieteen kuin ilmailupsykologian näkäkulmasta.

Täyden työpäivän kestäneessä seminaarissa olikin tarjolla todella paljon ilmailijalle hyödyllistä ja lentoturvallisuutta edistävää tietoa. Lisäksi kahvi- ja ruokatauoilla kerättiin runsaasti kuppilatiimaa.

Niille, jotka syystä tai toisesta eivät ehtineet paikalle on netissä julkaistu mainiot tiivistetyt muistiinpanot päivän annista todella kompaktissa muodossa. Suomen Urheiluilmailuopisto on myös ladannut nettiin tilaisuuden esityksiä tukeneet materiaalit.

Molempia pääsee katsomaan alla olevista linkeistä (osa dokumenteista on tiedostokooltaan suuria).

 

Tilaisuuden vakavasta aiheesta nasevasti tiivistetyt muistiinpanot käyttäjän "pumppu" nettiin postaamina: Flickr

 Seminaarin viralliset esitysmateriaalit: Suomen Urheiluilmailuopisto