Eversti Mäntynen Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen johtoon - ev. Nokelainen ilmatorjunnan tarkastajaksi

ITO12_ohjuslavettiPuolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen on määrännyt upseereita uusiin tehtäviin 1. tammikuuta 2024 lukien. Maavoimien osalta ilmatorjunnan tarkastajaksi Maavoimien esikuntaan määrättiin eversti Mano-Mikael Nokelainen. Nykyinen ilmatorjunnan tarkastaja eversti Mikko Mäntynen määrättiin Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen johtajaksi eversti Nokelaisen nykyiselle paikalle.

Eversti Mano-Mikael Nokelainen on määrätty ilmatorjunnan tarkastajaksi Maavoimien esikuntaan. Hän palvelee tällä hetkellä Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen johtajana.

Aiemmin eversti Nokelainen on palvellut muun muassa Helsingin ilmatorjuntarykmentin komentajana Panssariprikaatissa, kyberpuolusssektorin johtajana Pääesikunnassa, erikoistutkijana Puolustusvoimien tutkimuslaitoksella sekä opettajana Maanpuolustuskorkeakoulussa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2009 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2021.

Eversti Mikko Mäntynen on määrätty Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen johtajaksi. Hän palvelee tällä hetkellä ilmatorjunnan tarkastajana Maavoimien esikunnassa. Aiemmin hän on palvellut muun muassa sektorijohtajana Pääesikunnassa, aluetoimiston päällikkönä Jääkäriprikaatissa, kriisinhallintatehtävässä EUFOR-operaatiossa Bosnia ja Hertsegovinassa, opettajana Maanpuolustuskorkeakoulussa sekä Lapin ilmatorjuntarykmentin esikuntapäällikkönä. Hän on suorittanut ylemmän johdon kurssia vuonna 2023 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2020.