Extra 300 -taitolentokone syöksyi maahan lentonäytöksessä Selänpäässä - lentäjä menehtyi

extra300_falcons_arpingstoneExtra 300S -taitolentokone on syöksynyt 16. heinäkuuta maahan ilmailutapahtumassa Selänpään lentokentällä. Ohjaaja menehtyi turmassa. Yleisö ei ollut vaarassa.

Selänpäässä järjestettiin sunnuntaina Kouvolan Seudun Ilmailuyhdistyksen avoimien ovien ilmailupäivä. Ohjelmassa oli mm. kahden Extra 300 -taitolentokoneen (yllä konetyyppi arkistokuvassa) esityksiä. Kyseiset Extrat ovat esiintyneet yhdessä jo aiemminkin Suomen kesän lentonäytöksissä.

Niiden lisäksi luvassa oli DC-3-koneen lentoja sekä myös tutustumislentoja purjekoneen kyydissä.

Extra 300 -taitolentokone syöksyi maahan kesken esityslennon Selänpään lentokentän alueella noin kello 14 sunnuntai-iltapäivänä. Ohjaaja lensi juuri ennen onnettomuutta latta- tai syöksykierrettä.

Kierteen oikaisu ei onnistunut tai jäi myöhäiseksi. Seurauksena Extra 300 syöksyi vedettynä metsään lentokenttäalueen reunamilla. Ohjaaja menehtyi lento-onnettomuudessa.

Yleisö ei nähnyt varsinaista maahantörmäystä. Silti tapahtuma ymmärrettävästi järkytti katsojia. Ilmailutapahtuma keskeytettiin onnettomuuden jälkeen. Kouvolan Sanomien mukaan yleisölle on tarjolla kriisiapua.

Selänpäässä oli tapahtuman aikana valmiina päivystävä ambulanssi. Paikalle saapui lisää pelastusyksikköjä, joiden tehtäväksi jäi tapahtuneen toteaminen. Tulipaloa ei syttynyt.

Kaakkois-Suomen poliisi tutkii tapausta. Lisää tiedotetaan aikaisintaan maanantaina.

Onnettomuustutkintakeskus on aloittamassa paikkatutkintaa Kouvolan taitolentonäytöksessä sattuneen onnettomuuden johdosta. Toistaiseksi myöskään OTKESilla ei ole enempää tiedotettavaa.

Lentoposti.fi ei tässä vaiheessa julkista onnettomuuskoneen rekisteritunnusta tai valokuvaa. TT, MH

Päivitys kello 19.02: Lisätty tieto OTKESin paikkatutkinnasta.