Finavia testaa YIT:n kelikeskuspalvelua kuudella lentokentällä

YIT_RGBYIT Rakennus Oy ja Finavia Oyj ovat sopineet kelikeskuksen palvelukokeilusta kuudella eri lentokentällä ympäri Suomen. Sopimus alkaa tammikuussa 2013 ja se koskee Oulun, Kuopion, Turun, Savonlinnan, Jyväskylän ja Tampere-Pirkkalan lentokenttiä.

"Toivotan uuden toimijan lämpimästi tervetulleeksi sää- ja kelipalvelumarkkinoille. Finavialla on voimassa oleva sopimus sää- ja kelipalvelun toimittamisesta lentoasemaverkostollemme. Haluamme palvelukokeilulla antaa YIT:lle kuitenkin mahdollisuuden uutena toimijana tutustua lentoasemien talvikunnossapitotoimintaan sekä arvioida palvelun tuottamisen kykyä ja tarvittavia kehittämistoimenpiteitä haastavassa toimintaympäristössä", kertoo Finavian liikennealuepäällikkö Heikki Heinijoki.

Sää- ja kelipalvelun tuottajana toimii YIT:n palvelukeskus PANU, joka aloitti toimintansa syksyllä 2012. Palvelukeskus päivystää ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä ja se työllistää 10 ammattilaista. Palvelukeskus PANU toimittaa kunnossapidosta vastaaville toimijoille ajantasaista ja ennakoivaa kelitietoa, joka ohjaa kunnossapitotoimenpiteiden käynnistystä ja oikea-aikaisuutta.

”Palvelukeskuksessa säätieto työstetään alueen kunnossapitotoimintaa ohjaavaksi ja tukevaksi tiedoksi. Säätieto koostuu keliennusteesta sekä paikallisista kelihavainnoista, joiden perusteella urakoitsijoita voidaan varoittaa ennakkoon mahdollisesta kelin muutoksesta tai tehdä hälytyksiä ja toimenpide-ehdotuksia sekä ohjata toimintaa tehokkaasti”, kertoo kelinhallinnasta vastaava palvelupäällikkö Henry Tennberg.