Finavian nettisivut kaatuivat uudistuksen jälkeen

finavia_logoFinavian 2. heinäkuuta uudistuneet www.finavia.fi ja www.helsinki-vantaa.fi ruuhkautuivat keskiviikkoiltana pahasti. Illalla sivuille ei välillä päässyt lainkaan tai tarjolla oli kevytversio. Vanhat sivut palautetaankin käyttöön.

Ongelma on koskenut ajoittain myös sähköisten lentosunnitelmien (FLP) jättämistä. Syyksi ruuhkautumiseen Finavia kertoi kevytsivullaan kävijämäärän äkillisen nousun. Mahdolista on sekin, että uusi sivusto ei kyennyt vastaamaan normaaliin kuormitukseen.

Finavia kertoi iltapäivällä kolmen maissa Twitterissä: "Finavia.fi ja helsinki-vantaa.fi ovat teknisen häiriön vuoksi kaatuneet. Lentotietoja saa Ylen & Mtv3 teksti-tv:stä ja puh. 020014636."

Kaksi tuntia sitten twiitattiin: "Finavian verkkopalvelut finavia.fi ja helsinki-vantaa.fi toimivat taas normaalisti. Pahoittelumme kaikille, joille häiriö aiheutti harmia."

Silti kello 21 maissa ei alasivuille päässyt edes suorilla osoitteilla. Pääsivu kuitenkin alkoi toimia, mutta se latautuu kello 21.30 edelleen erittäin hitaasti.

Finavian uusimmat some-viestit kertovatkin ongelmasta:

"Finavian verkkopalvelussa on edelleen häiriöitä. AIS-julkaisut saatavilla https://ais.fi/ais/vfr  ja MET-palvelu http://lentosaa.fi."

"Verkko-ongelmien aikan lähtevät ja saapuvat lennot voi tarkistaa Ylen ja MTV3:n teksti-tv:n sivuilta."

"Finavian verkkosivuilla on teknisiä ongelmia. Finavia ottaa käyttöön vanhat sivut, jotka palautuvat näkyviin vähitellen. Palautuminen tapahtuu eri aikaan eri selaimille ja päätelaitteille. Finavia pahoittelee harmia, jota teknisistä ongelmista on verkkokäyttäjille aiheutunut."

 

Lue myös: