Finnair on matkalla maailmanluokkaan - tavoitteena myös liikevoiton kasvattaminen

Finnair_Marimekko_tail_LTO_1Finnairin hallitus on osana yhtiön vuosittaista strategiatyötä hyväksynyt yhtiön uuden vision, päivitetyn mission ja päivitetyt strategiset tavoitteet. Suunnaksi on valittu ainutlaatuinen pohjoismainen kokemus. Tavoitteena on yli 6 prosentin liikevoitto

Finnairin uutena visiona on tarjota matkustajille ainutlaatuinen pohjoismainen kokemus. Yhtiön reittiverkosto yhdistää Aasian, Pohjois-Amerikan ja Euroopan pohjoiset alueet Helsinki-Vantaan kotikentän kautta. Sen toiminta perustuu laatuun, luotettavuuteen ja turvallisuuteen sekä pohjoismaisesta puhtaasta luonnosta inspiraationsa saaneeseen muotoiluun.  

Visio tulevaisuudesta näkyy muun muassa, helppokäyttöisissä digitaalisissa palveluissa ja business-luokan palveluiden edelleen kehittämisessä. Tavoitteena on, että palvelu lentoasemalla, loungeissa ja lentokoneessa erottuu edukseen, minkä ansiosta asiakkaat saapuvat kohteisiinsa levänneinä ja rauhallisin mielin.

Uusi visio antaa suunnan finnairilaisille ja yhtiön yhteistyökumppaneille asiakaspalvelussa, operaatioissa, sekä toiminnan ja palveluiden kehittämisessä.

Finnairin missiona on tarjota Helsingin kautta pohjoisen pallonpuoliskon sujuvimmat ja nopeimmat lentoyhteydet sekä tarjota kotimarkkinoidensa paras lentoverkosto maailmalle.

Muita nyt päivitety strategian tavoitteita ovat edelleen kaksinkertaistaa Finnairin Aasian ja Euroopan välinen liikenne vuoteen 2020 mennessä vuoden 2010 tasosta sekä tarjota arvoa osakkeenomistajille. Lentomatkustajille luvataan ainutlaatuinen asiakaskokemus, jonka lisäksi yhtiö tavoittelee toiminnoissaan maailmanluokan laatua.

A350-900_airbusFinnairin kasvustrategian ytimessä on Aasian ja Euroopan välisen lentoliikenteen kasvavan kysynnän hyödyntäminen. Strategia perustuu Aasian kasvaviin markkinoihin, nopeisiin yhteyksiin Koillis-Aasian ja Euroopan välillä, laadukkaaseen palveluun sekä kustannustehokkaaseen ja täsmälliseen operointiin.

Helsingin maantieteellinen sijainti antaa Finnairille selvän kilpailuedun, sillä nopeimmat yhteydet useiden Euroopan kohteiden ja Aasian mega-kaupunkien välillä kulkevat Helsingin kautta.


Kuusi painopistealuetta

Strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi yhtiön hallitus on hyväksynyt vuosille 2015–2017 kuusi painopistealuetta.

A350_MSN18Ne ovat kaukoliikenteen kasvu, jonka painopistealueena Koillis-Aasia. Asiakaskokemuksesta luvataan ainutlaatuinen, jonka perustaja on henkilöstö ja finnairilainen kulttuuri. Myös digitaaliset palvelut ovat suuressa roolissa. Kaikessa toiminnassa tähdätään maailmanluokkaan. Edellisten lisäksi painopisteenä on myös yhtiön rahoitus ja pääomarakenne.

Finnair siirtyy strategiakaudella 2015–2017 toiminnassaan uuteen vaiheeseen, kun se saa lokakuusta 2015 alkaen käyttöönsä uudet Airbus A350 XWB -laajarunkokoneet ensimmäisenä lentoyhtiönä Euroopassa. Finnair pyrkii hyödyntämään uusien lentokoneiden tuoman kilpailuedun ja varmistamaan laivastoinvestointien rahoittamisen kilpailukykyisin ehdoin strategisten tavoitteidensa saavuttamiseksi.


Tavoitteena 6 prosentin liikevoitto

A350_wingview_1Finnairin hallitus nosti yhtiön nettovelkaantumisasteen tavoitetason alle 140 prosentista alle 175 prosenttiin ja vahvisti yhtiön aiemmat muut pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet.

Niitä ovat toiminnallinen liikevoitto 6 % liikevaihdosta yli syklin, toiminnallinen EBITDAR vähintään 17 % liikevaihdosta yli syklin, oikaistu nettovelkaantumisaste alle 175 % sekä sijoitetun pääoman tuotto (ROCE) vähintään 7 %.

Lue myös: