Fintrafficin hallitus nimitti Pia Julinin yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi 14. kesäkuuta 2023 alkaen

PiaJulinFintrafficin hallitus  nimitti 14. kesäkuuta 2023 alkaen yhtiön toimitusjohtajaksi DI, eMBA Pia Julinin. Hän seuraa tehtävässä vuodesta 2019 lähtien toiminutta Pertti Korhosta. Fintrafficiin kuuluu Suomessa lennovarmistuspalveluita tarjoava Fintraffic Lennonvarmistus Oy.

Pia Julin (s.1969) on työskennellyt Fintrafficin raideliikenteenohjauksen toimitusjohtajana huhtikuusta 2022 lähtien. Fintrafficin mukaan Julinilla on vahva tausta liiketoiminnan, tuotannon, logististen ketjujen sekä turvallisuuden, laadun ja yritysvastuun johtamisesta useissa eri yrityksissä. Julin siirtyi vuonna 2022 Fintrafficiin Palmia Oy:n liiketoiminta-alueesta, laadusta ja vastuullisuudesta vastaavan johtajan tehtävästä.

Julin on toiminut myös Suomen olympiakomitean hallituksessa. Hän on voittanut ammuntalajeissa MM-kultaa vuonna 1999 ja EM-kultaa vuonna 1998.

”Pia Julin on johtanut Fintrafficin raideliikenteenohjausta menestyksekkäästi varmistaen turvallisuuden ja liikenteenohjauksen palveluiden kehityksen sekä merkittävän Digirata-hankkeen etenemisen. Pia Julinilla on vahva tausta liiketoiminnan, tuotannon, logististen ketjujen sekä turvallisuuden, laadun ja yritysvastuun johtamisesta useissa eri yrityksissä”, kertoi Fintrafficin hallituksen puheenjohtaja Tero Ojanperä.

”Tie-, meri-, raide- ja lentoliikenteenohjausten sijoittuminen samaan yhtiöön luo Fintrafficille erinomaiset mahdollisuudet kehittää koko suomalaista liikennejärjestelmää. Voimme tarjota ja hyödyntää liikenteenohjauksesta syntyvää dataa muiden toimijoiden kanssa yhdessä liikenteen palvelukehityksessä. On iso luottamuksenosoitus saada aloittaa Fintrafficin vetovastuussa tilanteessa, jossa kaikki liikennemuodot kattava yhtiö on jo vakiinnuttanut paikkansa liikennesektorin yhteistyöverkostoissa. Tiiviissä yhteistyössä eri liikennemuotojen ja sidosryhmien kanssa pyrimme rakentamaan koko Suomelle kilpailukykyisempiä logistiikkaketjuja sekä sujuvampaa ja ympäristöystävällisempää matkustamista”, totesi Pia Julin.

Pertti Korhonen työskenteli Fintrafficin edeltäjän Traffic Management Finland Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja avusti Liikenne- ja viestintäministeriötä Fintrafficin perustamisessa sekä toimi yhtiön hallituksen puheenjohtajana ja viime vuodet toimitusjohtajana.Hän jättää yhtiön hallituksen kanssa sovitusti. Korhonen aloittaa lontoolaisen Namier Capital -investointipankin hallituksessa ja neuvonantajana erityisalueena vihreän siirtymän teknologiayhtiöt.

Tämän lisäksi Korhonen toimii Infinited Fiber Companyssa hallituksen puheenjohtajana ja sijoittajana sekä on mukana sähköverkkojen kriittisiä ohjelmistoja toimittavassa Enerim Oy:ssä.

Fintraffic-konserniin kuuluvat Fintraffic Raide Oy, Fintraffic Tie Oy, Fintraffic Meriliikenteenohjaus Oy ja Fintraffic Lennonvarmistus Oy. Konsernissa työskentelee koko Suomessa yhteensä reilut 1100 henkilöä.

Lue myös: