Gatwickin lentoasemalla havaittiin kolmen päivän aikana luvaton drone ainakin 37 kertaa

Gatwick_police2Gatwickin lentoasemalla tehtiin 19.-21.joulukuuta välisenä aikana kaikkiaan 37 drone-havaintoa, jolloin ilmassa oli yksi tai useampi drooni. Poliisin tutkinta ei ole vielä edennyt pidätyksiin eikä luvattu 50 000 punnan palkkio ole tehnyt tehtäväänsä.

Ensimmäiset drone-havainnot tehtiin Gatwickin lentoasemalla 19. joulukuuta iltayhdeksän aikaan. Tuolloin lentokentällä vuoroaan lopettamassa ollut vartija raportoi nähneensä kaksi dronea ilmassa. Ne olivat ristinmuotoisia ja vilkuttivat valojaan.

Puolta tuntia myöhemmin kuusi ihmistä mukaanlukien viisi poliisia raportoivat 15-minuutin sisällä punavalkoisin valoin varustetusta dronesta kiitotien läheisyydessä. Havainnot johtivat lentokentän sulkemiseen useiden tuntien ajaksi.

Seuraavat havainnot tehtiin aamuyöllä, kun kenttä oli jo kertaalleen avattu. Noin kello 01.15 kuusi ihmistä, joista kolme oli lentokenttätyöntekijöitä ja kolme poliisia raportoivat 30 minuutin aikana nähneensä  dronen kiitotien läheisyydessä. Kenttä suljettiin tuolloin uudelleen.

21. joulukuuta kuusi ihmistä, joista viisi oli poliiseja havainnoi dronen lentävät lähellä lentokohehallia noin puolen tunnin aikana.

Myöhemmin illalla noin kello 19.15 lentäjä raportoi dronen olleen ilmassa lentokenttäalueella asematason yllä. Sen vahvisti myös lentokenttätyöntekijä.

"Tämän rikollisen toimen vaikutukset ovat olleet valtavat ja olemme päättäneet paikantaa tekijät ja saada heidät vastuuseen teoistaan. Tutkimme asiaa ilmailu- ja meriturvallisuuslakien rikkomisena", kommentoi Jo Shiner Sussexin poliisista.

Gatwickin lentoasema on luvannut Crimestoppers-palvelun kautta 50 000 punnan palkkion tekijöiden saattamisesta vastuuseen.

Lue myös: