Helsinki-Vantaalla avattiin uusi Art Gallery - Art Port galleriakonsepti jatkuu

ArtPort_37_turbiiniRäiskyvän punainen suihkuturbiinimainen Hans-Christian Bergin teos johdattelee matkustajat Helsinki-Vantaan uuteen Art Gallery -näyttelyyn, jossa on esillä Visa Norroksen tummasävyisiä abstrakteja maisemaikkunoita. Finavian Art Port -taidegalleriakonseptiin kuuluva näyttely avattiin torstaina 24. tammikuuta Helsinki-Vantaan terminaalin non-shengenalueella.

Design Capital -vuosi päättyi mutta taidetta nähdään lentoasemalla jatkossakin. Erilaiset näyttelyt tuovat ilmettä lentoasemalle tukien samalla suomalaisia taiteilijoita. Lentoasemajohtaja Ville Haapasaari kiitti avajaistilaisuudessa taidenäyttelyn suunnittelusta vastaavaa  Huippu Conceptin Anna Forsmania sekä suomalaisia taiteilijoita.

"Taiteen näkeminen lentoasemalla jää matkustajien mieleen ja saa kenties seuraavankin matkan kulkemaan Helsinki-Vantaan kautta," iloitsee Haapasaari.

Forsmanin mukaan näyttelyn karu tunnelma kiehtoi matkustajia jo sen pystytysvaiheessa. Englantilainen matkustaja tuli kertomaan, miten voimakkaasti hän tunsi näyttelyn henkivän Suomen pakkasta ja pimeyttä ja miten häkeltynyt hän oli tästä tunteesta.

ArtPort_37_Norres"Lentoasema on yksi hienoimpia näyttelypaikkoja. Täysin normaaleista kirkoista ja museoista poikkeava," sanoo taiteilija Visa Norros

"Ihanaa, että suomalaisilla on taidelentokenttä, joka mahdollistaa erilaisen taiteen esittelyn laajalle joukolle," sanoo Forsman.

ArtPort_37_galleriaMatkustajat ovat kertoneet näyttelytilojen ja taiteen keskellä käyskentelyn luovan hyvän olon tunnetta.

Vastapainona Norroksen hiljaiselle ilmaisulle näyttelyyn kuljetaan kuvanveistäjä Bergin Light Space Linear Momentum -teoksen ohi. Sen muotokieli nousee EKG-käyrän rytmisestä muodosta.

Teos kuvaa hetkeä, jolloin sydän lopettaa lyömisen. Valokuvauksellisen teoksen suihkumoottoriin muotoon rakennetut liuskat muistuttavat myös punaista lentokoneen turbiinia.

 Norroksen ja Bergin yhteisnäyttely on avoinna elokuun loppuun asti. Art Gallery sijaitsee portilla 37.