Helsinki-Vantaan terminaalilaajennuksen suunnittelu käynnistyi

Helsinki_Airport_2020_terminal_designHelsinki-Vantaan nykyistä terminaalia noin 80 000 neliömetrillä laajentavan hankkeen suunnittelu on käynnistynyt. Vaihtoliikenteen kapasiteetin kasvattamiseksi tähtääviä laajennusosia on mahdollisesti tulossa kaksi.

Käynnissä olevan hankkeen molemmat laajennusosat tulisivat nykyisen terminaali 2:n kaukolentoalueen jatkeeksi. Toinen jatkosiipi eteläsuuntaan nykysen putkipaikan 38 jatkeelle ja toinen länsisuuntaan alueelle, jossa aiemmin sijaitsi mm. Finnairin tekniikan halleja.

Nyt käynnistynyt luonnossuunnitteluvaihe on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2015 loppuun mennessä. Itse laajennustyöt käynnistyisivät näillä näkymin vuoden 2016 aikana. Finavian mukaan suunnittelua ohjaavat matkustajakokemuksen kehittäminen, ympäristönäkökohdat ja energiatehokkuus.

Luonnosvaihe työllistää noin 30 suunnittelijaa, konsulttia ja asiantuntijaa. Finavian kilpailutuksen kautta valitsemat yhteistyökumppanit ovat kaikki suomalaisia yrityksiä.

Kansainvälisesti tunnettu ja useita palkintoja saanut PES-arkkitehdit vastaa terminaalirakennuksen suunnittelusta ja rakennesuunnitteluun on valittu Sweco Rakennetekniikka Oy.

Mukana on Konsulttiryhmä TYL Sipti-Pohjatekniikka, joka tekee lentoaseman geotekniikan luonnossuunnittelua, joka käsittää muun muassa pohjarakennesuunnittelun ja PIMA-selvitykset.

Infran, liikenteen ja maakäytön suunnitteluun erikoistunut suunnittelutoimisto Sito on valittu laajarunkokonepaikkojen suunnittelutyöhön. Talotekniikan asiantuntijayritys Granlund on valittu LVIA-, sähkö- ja sprinklerisuunnittelijaksi sekä konsultoimaan ympäristö- ja energiatehokkuusnäkökohtia.

Lue myös: