Hornetien ylilennot ilmavoimien joukko-osastoiden sotilasvalatilaisuuksissa 31.7. , 1.8. ja 12.8.

Ilmavoimien HornetIlmavoimien varusmiesten saapumiserän 2/2021 sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet järjestetään  viikoilla 30 ja 32. Koronapandemian vuoksi tilaisuudet toteutetaan ilman yleisöä varuskunta-alueilla, mutta niitä on mahdollista seurata verkkolähetyksien kautta.

 Ensimmäisenä valatilaisuuden pitää 31. heinäkuuta Ilmasotakoulu. Karjalan lennoston valatilaisuus järjestetään 1. elokuuta ja Satakunnan lennoston 12. elokuuta. Valatilaisuuksissa nähdään F/A-18 Hornet-hävittäjän ylilennot ja Karjalan lennostossa nähdään lisäksi Hornetin esityslento. Kaikella lentotoiminnalla on säävaraus.

"Sotilasvala ja -vakuutus eivät ole vain tapa tai käytäntö. Se muuttaa vannojansa asemaa sekä sotilasyhteisössä, että yhteiskunnallisesti. Hänestä tulee sotilas, ja hän sitoutuu syvällä tavalla sotilasyhteisönsä arvomaailmaan ja perustaan ja saa tästä merkkinä myös ensimmäisen sotilasarvonsa. Yhteiskunnallisesti taas siviili muuttuu maansa puolustajaksi. Hän lupaa puolustaa Suomea ja suomalaisia kaikkialla ja kaikissa tilanteissa", kertoo Ilmasotakoulun valatilaisuudessa puhuva sotilaspastori Marko Haukkamäki


Ilmasotakoulun valatilaisuus 31. heinäkuuta

Tikkakoskella Ilmasotakoulussa valan vannoo yli neljäsataa ja vakuuden antaa puolenkymmentä tulevaa lentosotamiestä. 

Valatilaisuutta voi seurata livenä osoitteessa https://www.same-eyes.com/sotilasvalalive. Lähetys alkaa kello 11.45.

Tilaisuuden yhteydessä toteutetaan ylilento F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä.

 

Karjalan lennoston valatilaisuus 1. elokuuta

Sotilasvalan vannoo noin 150 saapumiserän 2/21 heinäkuun alussa palveluksensa aloittanutta alokasta. 

Tilaisuus alkaa kello 14. Tapahtumaa on mahdollista seurata livenä osoitteessa https://youtu.be/K6j1eA59qQs.

Valatilaisuuteen liittyy ohimarssi ja ylilento sekä tilaisuuden päätteeksi Hornet-esityslento, jonka aikana käytetään mahdollisesti koneen omasuojalaitteisiin kuuluvia soihtuja. Tilaisuuden lentotoiminnasta aiheutuu meluhaittaa lähialueelle.


Satakunnan lennoston valatilaisuus 12. elokuuta

Vala- ja vakuutustilaisuus järjestetään kello 13 alkaen. Tilaisuutta voi seurata osoitteessa https://www.twitch.tv/satakunnanlennosto.

Valatilaisuuden yhteydessä toteutetaan Hornet-ylilento.