Ilmailua rajoitetaan Helsingin ydinkeskustassa 1.-3.6. - Yhdysvaltain ulkoministeri vierailee Suomessa

BlinkenYhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken on saapunut vierailulle Suomeen, jota isännöi ulkoministeri Pekka Haavisto. Vierailuun liittyen Helsingin ydinkeskustan ylle on luotu ilmailua rajoittava alue, joka on voimassa 1.-3. kesäkuuta 2023.

Yhdysvaltain ulkoministeri Blinkenin Helsingin vierailun aikana ilmailua rajoitetaan ydinkeskustassa tilapäisellä ilmailua rajoittavalla alueella torstaista 1.6. kello 15.00 lauantaihin 3.6. kello 01.00 asti. Poliisi vastaa vierailuun liittyvistä turvatoimenpiteistä sekä liikennejärjestelyistä.

Vierailun aikana Helsingissä liikkuu poliisisaattueita, jotka aiheuttavat liikenteeseen hetkellisiä katkoksia. Saattueita liikkuu perjantaina 2. kesäkuuta ydinkeskustan alueella. Tilapäinen rajoitusalue EFR 1164 yltää maan pinnalta 1300 jalan korkeuteen. Keskustan alueella on myös kieltoalue EFP 50 Kruunuhaka maan pinnasta 500 jalan korkeuteen. Vierailuun liittyen voi esiintyä myös lyhyitä auto- ja vesiliikenteeseen liittyviä vaikutuksia.

 Ulkoministeri Blinken pitää 2. kesäkuuta puheen Helsingin kaupungintalolla. Ulkoministeri Blinken puhuu kutsuvierastilaisuudessa, jonka Ulkopoliittinen instituutti järjestää yhteistyössä Yhdysvaltain suurlähetystön ja Helsingin kaupungin kanssa. Ulkoministeri Blinkenin puheen aiheena on Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa. Puhetta voi seurata Yhdysvaltojen ulkoministeriön Youtube-kanavalta kello 11.45 alkaen. 

Ulkoministeri Blinken vierailee Suomessa 1.–2. kesäkuuta, ja tapaa vierailun aikana myös pääministeri Sanna Marinin ja ulkoministeri Pekka Haaviston.  Helsingin kaupungintalo on vierailun johdosta suljettu perjantaina. 

Yhdysvaltain ulkoministeri Anthony Blinken saapui Suomeen Oslosta.