Ilmataistelukeskus lentää harjoituslentoja neljällä Hornetilla Pirkkalan tukikohdan alueella 21.-25.10.

HN-pari_020821Satakunnan lennostossa lennetään viikolla 43 Ilmataistelukeskuksen järjestämä SHAKE 2024 -lentotoimintaharjoitus, jossa on mukana neljä F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää. Ilmataistelukeskus kehittää toimintaympäristön vaatimia suorituskykyjä.

Satakunnan lennostossa järjestettävän SHAKE 2024 -harjoituksen lennot toteutetaan 21.-25. lokakuuta 2024. Lentotoimintaa on maanantaista torstaihin päivittäin kello 9-16 ja perjantaina kello 9-14 välisenä aikana.

Lentotoimintaharjoitus järjestetään Pirkkalan tukikohdan alueella ja siihen osallistuu neljä F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää.

Ilmataistelukeskus keskittyy pääsääntöisesti ilmataisteluiden ja osin tukikohtataisteluiden tutkimiseen ja toimintaympäristön vaatimien suorituskykyjen kehittämiseen. Se myös vastaa Ilmavoimissa koelentämisestä ja lentokaluston operatiivisesta testauksesta.

Ilmataistelukeskuksen tehtävänä on lisäksi hankkia Ilmavoimien ja Maavoimien ilmailun johtoportaiden tarvitsema tieto taistelutavasta, taktiikasta, lentokalustosta, asejärjestelmistä ja materiaalista.