Ilmavoimat mukaan myös vuoden kolmanteen Baltian Ramstein Alloy -harjoitukseen

HN_pari_frisianflag_IlmavoimatSuomen Ilmavoimat osallistuu  syyskuussa Naton jäsen- ja rauhankumppanuusmaiden Ramstein Alloy 3 -koulutustapahtumaan Baltiassa kahdella F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä.

Vuoden kolmas Ramstein Alloy järjestetään 27.–28. syyskuuta. Suomen Hornet-monitoimihävittäjät operoivat koulutustapahtuman aikana Rissalan tukikohdasta. Lentokierrosten välissä tukeudutaan Viron Ämarin tukikohtaan. Lentokierrokset lennetään kansainvälisen merialueen yläpuolella Baltian maiden ja Suomen ilmatilassa.

Koulutustapahtumaan osallistuvat myös Ruotsi, Saksa, Ranska, Puola, Viro, Latvia ja Liettua.

Ramstein Alloy -tapahtumissa Naton jäsen- ja rauhankumppanuusmaiden ilmavoimat harjoittelevat yhteistoimintaa Itämeren alueella käyden läpi erilaisia ilmavalvonta- ja päivystystoimintaan liittyviä skenaarioita.

Tapahtumien tavoitteena on alueen ilmavoimien yhteistoiminnan kehittäminen. Vuodesta 2008 alkaen Ilmavoimat on osallistunut vastaavanlaisiin koulutustapahtumiin useita kertoja. Vuoteen 2016 asti koulutustapahtumat toteutettiin nimellä Baltic Regional Training Event (BRTE).

Ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjät ovat osallistuneet vuonna 2016 Ramstein Alloy 1 ja 2 -koulutustapahtumiin huhti- ja kesäkuussa.

Lue myös: