Ilmavoimat suorittaa useita ylilentoja valatilaisuuksissa ja Turvallisuuspäivänä 11.-12.8.

HN-429_080519dIlmavoimat toteuttaa 11. ja 12. elokuuta useita ylilentoja Ilmavoimien ja Maavoimien valatilaisuuksissa eri puolilla maata sekä MPK:n tukeman ja maanpuolustusjärjestöjen yhdessä järjestämän Turvallisuuspäivän yhteydessä. Ylilentoja suoritetaan säävarauksella F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä sekä Hawk Mk.66 -suihkuharjoituskoneilla. Osassa tapahtumissa nähdään myös esittelylento.

Ilmavoimat toteuttaa ylilennon F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä Oulussa perjantaina 11.elokuuta kello 17.55 osana Turvallisuuspäivän ja Tahdissa mars -teemapäivän ohjelmaa. Turvallisuuspäivänä esitellään kattavasti kokonaisturvallisuuteen liittyen palo- ja pelastuslaitoksen, poliisin, Puolustusvoimien ja maanpuolustusjärjestöjen toimintaa ja kalustoa. Mukana myös pelastuskoirayhdistys ja OSAO:n turvallisuusalan koulutusyksikkö. Turvallisuuspäivä on suunnattu erityisesti oppilaitoksille ja lapsiperheille.

Ilmavoimien joukko-osastojen saapumiserän 2/23 sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudet järjestetään Ikaalisissa, Laukaassa ja Outokummussa viikolla 32.

Satakunnan lennoston saapumiserän 2/23 sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus järjestetään Ikaalisissa perjantaina 11. elokuuta 2023. Satakunnan lennoston Ilmataistelukeskus kunnioittaa sotilasvala- ja sotilasvakuutuspäivää F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjän ylilennolla ohimarssin aikana sekä esittelylennolla kello 13.30. Esittelylento lennetään Kyrösjärven yläpuolella ja se aiheuttaa hetkellistä lentomelua alueella.

Ilmasotakoulun saapumiserän 2/23 sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus järjestetään maanpuolustusjuhlan yhteydessä Laukaassa lauantaina 12. elokuuta. Tuolloin  Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 suorittaa ylilennon kahdella Hawk-suihkuharjoituskoneella ohimarssin yhteydessä Laukaantiellä kello 12.15.

Karjalan lennoston saapumiserän 2/23 sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus järjestetään Outokummussa Vanhan kaivoksen alueella lauantaina 12. elokuuta. Tapahtumassa toteutetaan ylilento Hävittäjälentolaivue 31:n F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä valatilaisuuden jälkeen ohimarssin aikana.

Ilmavoimat suorittaa ylilennon F/A-18 Hornet -hävittäjällä myös Maavoimien sotilasvalatilaisuuksissa. 11. elokuuta ylilento toteutetaan Karjalan prikaatin valatilaisuudessa Vekaranjärvellä, 12. elokuuta Kainuun Prikaatin valatilaisuudessa Kajaanissa sekä Jääkäriprikaan valatilaisuudessa Sallassa.