Kamchatka Aviation Enterprisen Antonov An-26 -matkustajakone on löydetty - lennolla oli 28 henkilöä

Russia_an26_accident_2.png(Päivittynyt klo. 13.03) Kamchatka Aviation Enterprisen Antonov An-26 -matkustajakone (RA-26085) katosi Kamtšatkan niemimaalla. Etsintä- ja pelastustoimet käynnistettiin 6. heinäkuuta iltapäivästä paikallista aikaa. Venäjän hätätilaministeriön mukaan kone on löydetty 3,8 kilometrin päässä lentokentästä. Koneessa oli kaikkiaan 28 henkilöä.

Kamchatka Aviation Enterprisen matkustajakone ei saapunut määränpäähän odotetussa ajassa, jonka seurauksena julistettiin hätätila paikallista aikaa iltapäivällä 6. heinäkuuta 2021. Venäjän hätätilaministeriön julkistamien ensitietojen mukaan koneessa oli 22 matkustajaa ja kuuden hengen miehistö.

Matkustajalento PTK 251 oli matkalla Petropavlovsk-Kamtšatskista Palanaan, mutta se ei toistaiseksi tuntemattomasta syystä laskeutunut odotetussa ajassa määräkentälle. Alustavien tietojen mukaan matkustajakone olisi kadonnut lennonjohdon tutkakuvasta lähestymisvaiheessa.

Hätätilaministeriön mukaan etsintä- ja pelastustoimet on käynnistetty ja ilmassa on mm. Mi-8 -helikopteri. Etsintätoimiin osallistuu myös maajoukkoja.

Russia_an26_accident_1Hätätilaministeriön mukaan koneen katoamispaikka oli rajattu merialueelle noin 15-20 kilometrin päähän Palanan lentokentästä, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä rannikkolinjasta. Noin kello 13.00 Suomen aikaa Venäjän hätätilaministeriö tiedotti koneen hylyn paikallistetun noin 3,8 kilometrin päähän Palanan lentokentästä. Pelastusjoukot ovat matkalla turmapaikalle, jossa ilta on jo pimentynyt. Eloonjääneitä ei ensitietojen mukaan ole.

Tuhoutunut An-26 (RA-26085) oli valmistunut vuonna 1982.

Edellisen kerran Palanassa on tuhoutunut matkustajakone ainakin vuonna 2012. Tuolloin Petropavlovsk-Kamchatsky Air Enterprisen An-28 tuhoutui syöksyttyään maahan lähestymisvaiheessa. Myös silloin lennonnumero oli 251.

Päivitys kello 12.18: Lisätty tieto koneen etsinnästä merialueella.

Päivitys kello 13.03: Lisätty tieto koneen hylyn löytymisestä.

Päivitys kello 14.34: Lisätty otsikkokuva etsintäalueelta.