Kolme Airbus A380 -konetta japanilaiselle ANA:lle

A380_ownthesky_1ANA Holdings on tehnyt sitovan tilauksen kolmesta A380-lentokoneesta, joka on maailman suurin matkustajalentokone. All Nippon Airways (ANA) on ensimmäinen japanilainen lentoyhtiö, joka ottaa Airbusin jättikoneen käyttöönsä.


ANA-konserni saa ensimmäisen Airbus A380-koneensa vuonna 2019. Koneisiin tulee Rolls-Royce Trent 900 -moottorit.


“A380 auttaa ANA-konsernia helpottamaan Tokion vilkkaiden lentokenttien kapasiteettirajoitusten tuomia ongelmia, sillä konetyypillä voidaan kuljettaa aiempaa enemmän matkustajia entistä tehokkaammin ja mukavammin – pienemmillä kustannuksilla”, Airbusin pääjohtaja Rabrice Brégier sanoo.


ANA on ensimmäisen japanilaisoperaattori, joka ottaa A380-koneen käyttönsä vuonna 2019. Airbus kertoi saaneensa vuoden 2015 aikana nimeämättömältä asiakkaalta kolmen A380-koneen tilauksen. ANA:n tilaamat koneet ovat uusia tilauksia eikä se käsitä aiemmin valmistuneita koneita tai muiden yhtiöiden tilausslotteja.


Konetyypin ensimmäinen japanilaistilaaja oli kuitenkin talousvaikeuksiin syöksynyt Skymark Airlines. Se ei ehtinyt koskaan vastaanottaa yhtään kuudesta tilaamastaan koneesta. Yksi niistä ehti lentää koelentoja Skymarkin väreissä. Kaikkiaan Skymarkin koneisa valmistui kaksi ennen tilauksen peruuntumista.


Vuosina 2014 ja 2015 ANA Holdings teki tilauksen 37:stä Airbusin A320-perheen kapearunkokoneesta.


A380_TLS_close_1Asiakkaiden kehuma A380-koneen asiakaskokemus nostaa koneiden käyttöastetta ja lisää siten lentoyhtiöiden liikevaihtoa ja parantaa kannattavuutta. Koneeseen mahtuu tyypillisessä neljän luokan järjestelyssä 544 matkustajaa.


Lennettävät reitit voivat olla pisimmillään 15 200 kilometriä, joten Tokiosta voidaan lentää ilman välilaskuja Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.


ANA Holdingsin tilaus mukaan luettuna Airbus on saanut 319 sitovaa tilausta A380-koneista 19 lentoyhtiöltä. Tähän mennessä koneita on toimitettu 179 kappaletta 13 lentoyhtiölle. A380-koneilla lennetään tällä hetkellä yli sadalla reitillä 50 kohteeseen.


Lue myös:


Artikkeli: 
Jättikoneilla edelleen mahdollisuuksia – Airbus pääsemässä omilleen A380:n kanssa