Lex Malmi -kansalaisaloite lähestyy jo kannatustavoitteen puoliväliä

LexMalmi_1Lex Malmi -kansalalaisaloite lähestyy alle kahdessa viikossa kovaa vauhtia jo tarvittavien kannatusilmoitusten puoliväliä. Malmin lentoaseman säilyttämiseksi tähtäävän 10. elokuuta avatun kansalaisaloitteen kannatusilmoitusmäärä ylittänee tänään maanantaina 22. elokuuta jo 20 000 rajan.

 

Mikäli Lex Malmi -kansalaisaloitteen suosio jatkuu edelleen niin puolivälin rajapyykki eli 25 000 kannatusilmoitusta rikotaan vielä kuluvan viikon aikana. Kannatusilmoituksen voi allekirjoittaa äänioikeutettu, täysi-ikäinen Suomen kansalainen.

Kansalaisaloitteessa Malmin lentokenttäalueesta ehdotetaan säädettäväksi laki, joka säilyttää alueen käyttötarkoituksen.

Laissa säädettäisiin, että Helsinki-Malmin lentopaikka säilytetään kokonaisuutena, joka mMalmi_opaste_1ahdollistaa kaupallisen ja ei-kaupallisen siviili-ilmailun. Aluetta olisi myös mahdollista käyttää valtion ilmailuun sekä sotilasilmailuun. Sekä kulttuuriympäristöarvot että ilmatila halutaan myös sisällyttää lain piiriin.

Kansalaisaloitteen on koonnut yli 20 yksityishenkilöä eri puolilta Suomea. Aloitteen valmisteluun osallistuneet toi yhteen syvä huoli Malmin arvojen ja merkityksen säilymisestä. Kansalaisaloitteen vireillepanijat ovat Kim Korkkula, Mikko Saarisalo ja Juha Krapinoja.

Kansalaisaloite etenee eduskunnan käsiteltäväksi, jos se on kerännyt vähintään 50 000 kannatusilmoitusta kuuden kuukauden kuluessa. Uutisen julkaisuaikaan maanantaina 22. elokuuta kello 10.35 kannatusilmoituksia oli jo 19 806 kappaletta.


Kansalaisaloite.fi:
LEX MALMI, Laki Helsinki-Malmin lentopaikasta

Alla tilanne kansalaisaloite.fi -palvelussa:

Lue myös: