Lufthansa muokkaa uudistettua väritystään - sinisen sävy todettiin liian tummaksi

LH_blue_747_1Lufthansan uusi helmikuussa 2018 esittelemä lentokoneiden uusi maalauskaavio joutuu hienosäätöön. Uusi ns. Lufthansa Blue -väritys on havaittu tietyissä olosuhteissa liian tummaksi ja väri näkyy jopa mustana. Sävyä tullaan säätämään enemmän sinisen suuntaan.

Lufthansa vahvistaa Lentoposti.fi:lle, että yhtiön uutta sinistä pääväriä tullaan hienosäätämään uudelleen. Saksalaisoperaattorin puhemiehen mukaan uusi sininen sävy on saanut haluttua näkyvyyttä suurissa määrin mutta nyt sävy on havaittu liian tummaksi.

Lufthansa esitteli uudet värit virallisesti 7. helmikuuta 2018. Kyseessä oli ensimmäinen mittava uudistus 30 vuoteen. Tumma sininen nousi uudeksi pääväriksi ja keltainen jäi pienempään rooliin. Myös yhtiön kurki-symbolia päivitettiin digiaikaan sopivaksi.

LH_blue_747_2Ensimmäisenä esitelty Boeing 747-8I (D-ABYA) on ehtinyt lentää useisiin kohteeseen kuten New Yorkiin, Johannesburgiin ja Hongkongiin. Näiden kohteiden valoissa sinisen sävyn on havaittu olevan merkittävästi tummempi kuin se oli koeympäristössä.

Lufthansan uusi sininen taipuu lähes mustaksi erityisesti huonoissa sääolosuhteissa sekä heikossa valossa. Yhtiön puhemies kertoi Lufthansan optimoivan värisävyä seuraavien lähiviikkojen aikana.

Tällä hetkellä Lufthansan uusissä väreissä lentää ainakin neljä koneyksilöä. Ne ovat helmikuussa 2018 esitellyt Boeing 747-8I (D-ABYA) ja kapearunkoinen Airbus A321 (D-AISP) sekä toinen Airbus A321 (D-AISQ) ja Lufthansa CityLinen Bombardier CRJ-900 (D-ACNM).

Koko Lufthansan yli  350 koneen laivaston maalaminen uusiin väreihin kestää yhtiön mukaan seitsemän vuotta. Tuona aikana laivastoon liittyy myös uusia koneita, jotka maalataan jo tehtailla uusiin väreihin.

Lue myös: