Lufthansan ja Lufthansa CityLinen matkustamohenkilökunta lakkoon 12.3. ja 13.3.

Lufthansa_tails_2022Lufthansan matkustamohenkilökuntaa edustava ammattiliitto UFO on ilmoittanut kaksipäiväisestä lakosta, joka kohdistuu Lufthansan ja Lufthansa CityLinen lentoihin 12. ja 13. maaliskuuta. Lakko koskee ensimmäisenä päivänä Frankfurtista operoitavia lentoja ja toisena päivänä operaatioita Münchenistä.

Lufthansa odottaa merkittäviä vaikutuksia lentoihinsa Saksan kahdelta suurimmalta lentokentältä eli Frankfurtista ja Münchenistä. Syynä on matkustamohenkilökunnan Lufthansan ja Lufthansa CityLinen lentoihin kohdistuva lakko tiistaina 12. maaliskuuta ja keskiviikkona 13. maaliskuuta. Ammattiliitto UFO edustaa noin 19 000 matkustamotyöntekijää ja lakkotoimia tukee noin 96% liiton jäsenistöstä.

Lufthansa on joutunut tekemään muutoksia aikatauluihinsa ja uudelleen reitittää matkustajiaan jo sunnuntaista 10. maaliskuuta lähtien. Saksalaisyhtiö ottaa yhteyttä matkustajiinsa joihin muutokset kohdistuvat.

Lakko koskee tiistaina 12. maaliskuuta Frankfurtin lentoasemaa ja keskiviikkona 13. maaliskuuta Münchenin lentoasemaa. Lakko alkaa molempina päivinä kello 04.00 ja päättyy kello 23.00 paikallista aikaa.

Lufthansa teki mittavan 2,3 miljardin euron positiivisen tuloksen vuodelta 2023 ja odottaa vastaavaa tulosta myös kuluvalta vuodelta.

Tämän seurauksena työntekijät vaativat saada omansa yhtiön menestyksestä, joka on saavutettu pandemian aikana tehdyllä myönnytyksillä. UFO vaatii 15 prosentin palkankorotuksia ja uusia neuvotteluita sekä 3000 euron inflaatiokorvauksia noin 18 000 jäsenelleen Lufthansalla ja noin 1 000 jäsenelleen Lufthansa CityLinella.