Martti Wallin Puolustus- ja Ilmailuteollisuusjärjestön hallituksen puheenjohtajaksi

Patria_Martti_Wallin(päivittynyt 10.1 klo 08.45) Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n hallitus valitsi 8. tammikuuta 2019 hallituksen puheenjohtajaksi Patria Aviation -liiketoiminnasta vastaavan Martti Wallinin.

 

Yhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin Juha Moisio, joka on pirkanmaalaisen Robonic Ltd:n toimitusjohtaja.  Myös strategiatyöryhmän puheenjohtaja tulee Patriasta, kun tehtävään valittiin liiketoiminnan kehitysjohtaja Pasi Niinikoski.

PIA:lla on tärkeä rooli suomalaisen puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuusteollisuuden menestymisen mahdollistajana. Suomalainen alan teollisuus tunnetaan korkeatasoisen teknologian tuottajana. PIA:n jäsenyritysten liikevaihdosta noin 15 % suunnataan tuotekehitykseen, ja kansainvälistymisaste on korkea. Patria on PIA:n suurin jäsenyritys.

”Puolustus- ja ilmailuteollisuus Suomessa on vahvasti teknologia- ja tuotekehitystoimintaan panostava toimiala, jonka tuotteet ja palvelut ovat laajasti käytössä myös vientimarkkinoilla. Puolustusvoimien suuret hankkeet tarjoavat alan yrityksille uusia mahdollisuuksia sekä osana kotimaahan rakennettavaa kaluston ylläpitoa ja huoltovarmuutta että uusina liiketoimintamahdollisuuksia yhteistyössä ulkomaisten järjestelmätoimittajien kanssa”, sanoo Wallin.

Myös Euroopan puolustusteolliset aloitteet, kuten Euroopan puolustusrahasto, on PIA:n asialistalla korkealla.

PIA ry:n hallituksessa on yhteensä 11 henkilöä, jotka edustavat kattavasti erikokoisia alan yrityksiä. Hallituksen sihteerinä toimii PIA:n pääsihteeri Tuija Karanko.

Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry on Suomessa toimivan puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuusteollisuuden etujärjestö. PIA toimii Teknologiateollisuus ry:n toimialayhdistyksenä ja sillä on noin 130 jäsenyritystä.

Suomalainen puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuusteollisuuden liikevaihto on noin 1,5 miljardia euroja vuosittain ja se työllistää suoraan n. 7500 henkilöä. PIA edustaa Suomea alan eurooppalaisissa yhteistyöjärjestössä ASD:ssä - AeroSpace and Defence Industries Association of Europe. PIA on myös Suomen edustaja Naton NIAG:issa (NATO Industrial Advisory Group) ja Euroopan puolustusviraston puolustusteollisuusyhteisössä. PIA on perustettu 1994.

Päivitys 10.1 kello 08.45: Lisätty PIA ry:n tietoja.