Norwegianin matkustajamäärä ja käyttöaste kasvoivat voimakkaasti

Norwegian_737800Norwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvuaan kesäkuussa. Yli 1,9 miljoonaa matkustajaa käytti yhtiön palveluita, mikä on 21 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Yhtiö jatkaa laajenemistaan ja lisää kapasiteettiaan uusilla markkinoilla. Kesäkuun korkea käyttöaste vahvistaa, että uusi kapasiteetti on täyttymässä odotusten mukaisesti.

Viime kuussa Norwegianilla lensi 1 911 841 matkustajaa, mikä on 328 106 asiakasta ja 21 prosenttia enemmän kuin vuoden 2012 kesäkuussa. Kyseessä on yhtiön suurin kuukausittainen matkustajamäärä tähän mennessä.

Tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) nousi 31 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien (RPK) 35 prosenttia. Käyttöaste oli 79,6 prosenttia eli 2,7 prosenttia enemmän edelliseen kesäkuuhun verrattuna.


Kasvua kaikilla markkinoilla

Kesäkuun liikennetietoihin vaikuttaa edellisten kuukausien tapaan vahva kapasiteettikasvu ja entistä pidemmät lentoetäisyydet.

"Olen erittäin tyytyväinen siihen, että niin moni valitsee meidät lentoyhtiökseen. Näin jokaisella lennolla on enemmän matkustajia, huolimatta voimakkaasta kapasiteetin kasvattamisesta. Kohtuulliset lentohinnat nostavat lippujen kysyntää. Toisaalta tämä vaikuttaa yksikkötuottoon tarjottua lentokilometriä kohti. Se on nähtävä yhteydessä entistä merkittävästi pidempiin reitteihin, minkä ansiosta myös kulut yksikköä kohden vähenevät", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi kesäkuussa 99,6 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 85,9  prosenttia lähti alalla sovelletun standardisoidun aikataulutason mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että lähtö tapahtui 15 minuutin sisällä ilmoitetusta ajankohdasta. Kesäkuun luvut heijastavat useita Euroopassa tapahtuneita lakkoja.