Patrialle jatkosopimus lentäjäkoulutuksesta kazakstanilaiselta Air Astanalta

Patria_FTD_EFHK_final22L(Päivittynyt klo 14.10)Patria ja kazakstanilainen Air Astana ovat tehneet jatkosopimuksen vuonna 2018 alkaneelle yhteistyölle uusien lentäjien kouluttamiseksi lentoyhtiölle. Pandemian aikanakin Air Astanan lentäjien koulutus on sujunut keskeytyksettä.

 Patria kouluttaa kazakstanilaiset oppilaat Pirkkalan ja Espanjan Córdoban toimipisteissään. Koulutusmuotona on integroitu ATP (Airline Transport Pilot), ja myöhemmin viranomaishyväksynnän jälkeen myös uusi Multi-Crew Pilot License (MPL) -koulutus.

Ensimmäisen uuden oppilasryhmän odotetaan saapuvan Suomeen syksyllä 2021. Koulutus kestää 18 kuukautta, ja uusia kursseja aloitetaan tämän sopimuksen puitteissa vuoden 2023 loppuun saakka. Sopimus ei rajoita kurssien tai kurssitettavien määrää vaan lentäjiä koulutetaan lentoyhtiön tarpeen mukaan.

"Koulutettavien lentäjien määrä riippuu lentoyhtiön tarpeista ja lentoliikenteen toipumisesta. Air Astana voi tilata Patrialta niin paljon koulutuksia kuin he haluavat. Sopimuksessa ei ole kiinteää määrää koulutuksia", kertoo Patrian myyntijohtaja Mikko Paronen Lentoposti.fi:lle.

”Uusittu sopimus Air Astanan kanssa on hyvä osoitus Patrian korkeatasoisesta lentäjäkoulutuksesta ja hieno merkkipaalu kansainvälisessä lentoyhtiökoulutusyhteistyössä”, toteaa Patrian lentäjäkoulutuksesta vastaava johtaja Jyrki Myyryläinen.

”Kazakstanissa kotimaan lentoliikenne on palannut jo lähes samalle tasolle kuin ennen pandemiaa, ja kansainvälisiä yhteyksiä avataan nopeaan tahtiin. Lentoyhtiö osoittaa luottamusta tulevaisuuteen, ja varautuu liikenteensä palauttamiseen ja laajentamiseen etupainotteisesti kouluttamalla uusia perämiehiä. Olemme tyytyväisiä Air Astanan Patriaa kohtaan osoittamasta luottamuksesta ja sopimuksen uusimisesta”, jatkaa Myyryläinen.

AirAstana_Airbus_1Patria on nyt kouluttanut kaksi Air Astanan lentäjäkurssia, joista jälkimmäinen valmistui kesäksi 2021. Alkuperäinen sopimus solmittiin vuonna 2018 ja ensimmäiset koulutukset alkoivat alkuvuodesta 2019. Kyseistä sopimusta on muutettu sen voimassaoloaikana ja nyt solmittu jatkosopimus on suoraa jatkoa edelliselle sopimukselle.

Patrialla on koulutussopimukset myös Qatar Airwaysin ja Turkish Airlinesin kanssa. Nämä hankkeet ovat viivästyneet covid-19 -pandemian lentoliikenteelle aiheuttamien vaikutusten seurauksena. Ensimmäisiä Qatar Airwaysin oppilaita odotetaan Suomeen kuitenkin vielä vuoden 2021 aikana.

Päivitys kello 14.10: Lisätty myyntijohtaja Mikko Parosen haastattelusta saadut tiedot.

Lue myös: