Puolustusvoimat Ruotsin Aurora 17 -harjoituksessa - mukana Hornetit ja NH90-kopterit

HN_kaarrossaPuolustusvoimien kaikki puolustushaarat ovat mukana Ruotsin Aurora 17 -pääsotaharjoituksessa. Se järjestetään  Tukholman, Gotlannin ja Göteborgin sekä eteläisen Itämeren alueilla 11. - 29. syyskuuta 2017.

Aurora 17 -harjoitukseen osallistuu Ruotsista noin 19 000 sotilasta sekä muita viranomaisia. Mukana on joukkoja myös Liettuasta, Norjasta, Puolasta, Ranskasta, Tanskasta, Virosta ja Yhdysvalloista.

Puolustusvoimien vahvuus harjoituksessa on noin 300 sotilasta. Maavoimista harjoitukseen osallistuu muun muassa Porin prikaatissa varusmieskoulutuksen joukkotuotannossa oleva kansainvälisen valmiusjoukon jääkärikomppania, kaksi NH Industries NH90 -kuljetushelikopteria sekä esikuntaupseereita.

NH90_1Merivoimista harjoituksessa on viitisentoista esikuntaupseeria Suomen ja Ruotsin yhteisen merellisen taisteluosaston (Swedish-Finnish Naval Task Group) esikunnasta.

Ilmavoimat osallistuu harjoitukseen 6-8:lla McDonnell Douglas (Boeing) F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä, jotka toimivat sekä Ruotsin että Suomen alueelta.

Harjoitus on osa Suomen ja Ruotsin välistä sotilaallista yhteistyötä. Osallistumisen tavoitteena on kehittää maiden välistä ja kansainvälistä sotilaallista yhteistoimintaa sekä lisätä suomalaisten osaamista monikansallisessa ympäristössä. Lisäksi puolustushaaroilla on omat toiminnalliset tavoitteensa.

Viime vuonna Ilmavoimien Hornetit osallistuivat Ruotsin FVÖ16-harjoitukseen. Siinä ne toimivat Gotlannin Visbystä esittäen hyökkäävää osapuolta (lue lisää linkistä jutun lopussa).