Red Wingsin Tu-204 jälleen reverssiongelmissa - pysäytys onnistui tällä kertaa

Red Wings Tupolev Tu-204 RA-64043Red Wingsin Tupolev Tu-204 -koneella oli ongelmia reverssien kanssa laskukiidon aikana Moskovassa 29. tammikuuta. Konetyypillä on ollut useita vastaavia tapauksia, joista pahin oli koneen tuhoutuminen joulukuussa Moskovassa.

Red Wingsin Tu-204 (RA-64043) oli lähtenyt lennolle WZ-112 Theljabinskistä ja määränpäänä oli Moskovan Vnukovo. Laskukiidon aikana ohjaajat valitsivat tehoreverssin molempiin moottoreihin, mutta oikean moottorin tehovipu ei liikkunut täyden jarrutuksen asentoon.

Venäjän ilmailuviranomaisen Rosaviatsian mukaan oikean moottorin tehoreverssiongelmat havaittuaan ohjaamomiehistö valitsi tyhjäkäyntireverssit ja pysäytti koneen onnistuneesti. Koneessa oli 91 matkustajaa ja seitsemän hengen miehistö.

Red Wingsillä on ollut Tupolev Tu-204 -koneella lyhyen ajan sisällä useita vastaavia ongelmia laskun aikana. Joulukuun 29. päivä Red Wingsin kone tuhoutui laskussa Moskovassa. Joulukuun 20. päivänä yhtiön kone suistui kiitotieltä Novosibirskissä ja marraskuun 5. päivä tapahtui kiitotieltä suistuminen Jekaterinburgissa.

Rosaviatsia julkisti 31. joulukuuta lentokelpoisuusmääräyksen, jonka mukaan konetyypin reverssit eivät välttämättä toimi oikein laskussa. Viranomainen vaati muutoksia lentokoneen käsikirjaan ja huoltotarkastuksiin, jotta oikeasta toiminnasta voitaisiin varmistua.