Suomi tekee arviointikäynnin hävittäjärykmenttiin Venäjällä - tukikohdassa Su-35-koneita

su35_besovets_virallinen_karjalaSuomi tekee Wienin 2011 asiakirjan mukaisen luottamusta ja turvallisuutta lisäävän arviointikäynnin Venäjälle 29.-31. elokuuta. Se on Suomen ja Venäjän kahdenvälisen vuosittaista ylimääräistä arviointikäyntiä koskevan sopimuksen mukainen. Arvioitavaksi määritetty kohde on 159. Hävittäjälentorykmentti Besovetsissa.

Arviointikäynnin tavoitteena on todentaa aikaisemmin vuonna 2017 ilmoitettujen tietojen paikkansapitävyys. Suomen kolmehenkistä arviointiryhmää johtaa eversti Martti J. Kari.

su27_ilmavoimatBesovets sijaitsee Venäjän Karjalassa Petroskoin lähellä. Sinne on sijoitettu ainakin Suhoj Su-27-hävittäjiä (oikealla). Satelliittikuvien perusteella vaikuttaa siltä, että merkittävä osa koneista ei olisi aktiivikäytössä (alla zoomattava Bing Maps -kuva).

Besovetsiin on sijoitettu myös uuden sukupolven Suhoj Su-35 -hävittäjiä. 159. Hävittäjälentorykmentti vastaanotti ensimmäiset neljä konetta 2016 (otsikkokuvassa).

Su-35 on varustettu suunnattavilla suihkusuuttimilla. Sen esitykset lentonäytöksissä aerodynamiikan lakeja uhkaavine liikkeineen ovat hämmästyttäneet kokeneitakin ilmailunäytösten kiertäjiä (katso linkki uutisen lopussa).

Vaikkei kyseessä ole stealth-kone, Su-35 on varteenotettava vastustaja kaikille uusimmillekin hävittäjille, jos joudutaan kaartotaisteluetäisyyksille. T.T.

Kello 18.35: uutista täydennetty tiedolla Su-35-koneista.

Virallinen Karjala -uutinen Su-35-koneiden tulosta: Karelia.ru