Tanskan ilmavoimien Fennec-helikopteriosasto vierailee Utissa 6. syyskuuta

P-276_210823Tanskan ilmavoimien Aérospatiale AS550 C2 Fennec -helikopteriosasto tekee vierailun Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoonaan keskiviikkona 6. syyskuuta 2023. Luvassa on normaalista poikkeavaa lentotoimintaa Etelä-Suomen alueella.

Suomessa vierailevaan Tanskan ilmavoimien  helikopteriosastoon kuuluu neljä Eurocopter AS550 Fennec-helikopteria (Airbus Helicopters H125)  lentomiehistöineen. Helikopterien lentotoimintaa on tanskalaisten saapumiseen ja poislähtöön liittyen Etelä-Suomen alueella.

Tanska käyttää Fennec-helikoptereita etsintä- ja pelastustehtävissä sekä tukemaan erikoisjoukkojen ja poliisin toimintaa. AS550 Fennec -helikopterit ovat pieniä ja liikehtimiskykyisiä. Yhtenä päätehtävänä helikoptereilla oli aiemmin toimia panssaroituja ajoneuvoja vastaan, jolloin ne oli varustettu raketeilla.

UTJR_MD500_SOFHelikopterityyppi  on ollut käytössä Tanskan puolustusvoimilla vuodesta 1990 lähtien ja vuodesta 2013 lähtien niiden operointi on kuulunut ilmavoimille ja Karupissa sijaitsevalle 724. helikopterilaivueelle.

Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan käytössä on vastaavia ketteriä Hughes MD500 -kevyt helikoptereita, jotka tukevat erikoisjoukkojen operointia.