Technopolis Helsinki-Vantaan laajennusosan harjannostajaiset ensi viikolla

technopolis_laajennus_technopolisHelsinki-Vantaan lentoasemalle johtavan tien varrella sijaitsevassa Technopoliksessa vietetään laajennusosan harjannostajaisia torstaina 15. tammikuuta. Kehäradan ja Aviapoliksen kainaloon rakentuva G-talo ottetaan käyttöön loppukesästä 2015 samanaikaisesti uuden rautatieaseman kanssa.

Lentoasemantien ylittävä uusi kevyen liikenteen silta yhdistää Technopoliksen Aviapoliksen rautatieasemalle. Myös tien toisella puolella olevalla alueella lähempänä asemaa uudisrakennusten perustamistyöt ovat jo käynnissä. Samaten kevyen liikenteen väylä on jo rakennettu (kuva alla, klikkaa suuremmaksi).

keha_silta_3Technopoliksen uuden toimistotalon vuokrattavissa oleva pinta-ala on 5 300 neliömetriä. Helmikuussa valmistuvassa uudessa pysäköintitalossa on yli 270 autopaikkaa. Kokonaisuudessaan investointi on noin 20 miljoonaa euroa.

Technopolis Helsinki-Vantaan kampuksella toimii tällä hetkellä 130 asiakasyritystä ja laajennuksen myötä määrä tulee kasvamaan 170:een. Yritykset työllistävät yli 1 100 työntekijää ja laajennuksen myötä määrä kasvaa 1 300:aan.

Aviapolis on 16 000 ihmisen koti ja siellä on 35 000 työpaikkaa. Kehäradan valmistuminen ja parantuneet joukkoliikenneyhteydet kasvattavat alueen houkuttelevuutta entisestään. Alueen nopean kasvun uskotaan jatkuvan tulevinakin vuosina.

Rakennuksen on suunnitellut L Arkkitehdit Oy ja pääurakoitsija on Fira Oy.

Lue myös: