WOW air lopetti toimintansa ja perui kaikki lennot

TF-NEO_300617Islantilainen WOW air ilmoitti 28. maaliskuuta peruuttavansa kaikki lennot. Yhtiölle on etsitty uutta omistajaa jo pitkään mutta kaikki neuvottelut ovat karituneet. Haetut ratkaisut ovat peruuntuneet Icelandairin ja Indigo Partnersin osakkeenomistajien torjuttua WOW airin hankinta.

Vielä 26. maaliskuuta WOW airin toimitusjohtaja  Skuli Morgensen totesi velkojien olevan valmiina ottamaan maksuna yhtiön osakkeita, mutta totesi edessä olevan vielä paljon tehtävää. Kyseessä olisi ollut jopa 49 prosentin osuus yhtiön osakkeista.

WOW air on käynyt neuvotteluja tulevaisuudestaan ainakin Icelandairin ja Indigo Partnersin kanssa.

WOW Air kertoo lopettaneensa toimintansa ja yhtiö on perunut kaikki lentonsa 28. maaliskuuta 2019 noin kello 03.00 lähtien. Tuolloin kyseessä kerrottiin olevan tilapäinen lentojen keskeytys, koska neuvottelut tulevaisuuden ratkaisuista olivat kriittisessä vaiheessa. Lisätietoja oli luvattu aamuyhdeksään mennessä.

WOW airin kuusi konetta oli jo edellispäivänä jäänyt kohteisiinsa Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Islannin Keflavikissa oli aamulla vain kaksi WOW airin konetta.

Kellon käydessä aamukahdeksaa ilmoitti yhtiö verkkosivuillaan lopettaneensa toimintansa. Matkustajiaan WOW air kehottaa ottamaan yhteyttä muihin lentoyhtiöihin, jotka saattaisivat tarjota erikoishintaisia lippuja.

Vuonna 2011 perustettu WOW air lentää Islannin Keflavikistä parinkymmen Airbusin kapea- ja laajarunkokoneen laivastolla, johon kuuluu myös uusia A320neo-koneita. Kaikkiaan noin 1100 henkilöä työllistävällä yhtiöllä on tilauksessa myös uusia A330-900neo -koneita.

Kohteita WOW airilla on noin 30 Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Lähi-Idässä. Se kuljetti vuonna 2017 noin 2,8 miljoonaa matkustajaa. Vuosi 2018 oli yhtiölle merkittävästi tappiollinen.

Euroopassa kuluvan vuoden aikana toimintansa ovat lopettaneet myös Germania ja British Midland Regional.  Vuoden 2018 aikana Euroopassa kaatui ainakin seitsemän lentoyhtiötä.

 Lue myös: