Yhteistoimintaneuvottelut Tampereen aluelennonjohdon lakkauttamisesta jatkuvat edelleen

EFES_1ANS Finlandin 10. tammikuuta 2018 aloittamat yt-neuvottelut Tampereen Aitovuoressa sijaitsevan aluelennonjohdon toimipisteen lakkauttamisesta jatkuvat edelleen. Toimintoja keskitetään Helsinki-Vantaalla, jonne on siirtynyt jo kolmisenkymmentä aluelennonjohtajaa.

Yhteistoimintaneuvottelut ANS Finlandin ja Suomen lennonjohtoyhdistyksen SLJY:n välillä ovat edelleen käynnissä vaikka neuvottelut olisi voitu päättää jo tammikuun lopussa. Mahdollisia päätöksiä neuvotteluille odotetaan kuitenkin lähiaikoina.

ANS Finlandin mukaan Aitovuoressa työskentelee yhä melkein neljäkymmentä työntekijää, joista 30 on lennonjohtajia. Heille kaikille on tarjottu työpaikkaa Helsinki-Vantaan ATCC Finland -lennonjohtokeskuksesta, jossa aluelennonjohtopalvelua on tarjottu joulukuussa 2014 lähtien. Työsuhteen jatkumista muissa toimipisteissä on tarjottu kaikille työntekijöille.

Helsinki-Vantaalla ja Tampereella sijaitseva Suomen aluelennojohto antaa palvelua Suomen lentotiedotusalueella 13 ilmatilasektorissa. Vuosittain aluelennonjohto käsittelee noin 280 000 lentoa, joista noin 53 000 on ylilentoja.

Tampereen Aitovuoressa olevat vuonna 1996 valmistuneet lähes 5000 neliömetrin tilat ovat työntantajan mukaan ikääntymässä ja tietoliikennelinjastojen sekä rakennusten ylläpitokulut ovat korkeat. ANS Finland odottaa saavansa Tampereen toimipisteen lakkauttamisella 1,5 - 2 miljoonan euron vuosittaiset säästöt.

Aitovuoren kiinteistöt omistaa lentokenttäyhtiö Finavia ja ANS Finland on tiloissa vuokralla. Alueen kiinteistöt tulivat myyntiin keväällä 2016 ja ne sijaitsevat EP-kaavoitetulla eli puolustusvoimien alueella.

ANS Finlandin palveluksessa on noin 430 työntekijää, joista noin 290 on lennonjohtajia. Teknistä henkilöstä palveluksessa on 59, joiden lisäksi lentonjohto-operaattoreita ja lennonneuvojia on palveluksessa 32. Yhtiön vuosittainen liikevaihto on laskennallisesti noin 83 miljoonaa euroa.

Lue myös:

ANS Finland aloittaa YT-neuvottelut koskien Tampereen Aitovuoren toimipisteen lakkauttamista

Artikkeli: Helsinki-Vantaan uusi lennonjohtokeskus aloittaa toimintansa