Adeccon espanjalainen matkustamohenkilökunta siirtyy Finnairin palvelukseen

Finnair_A32s_1Finnair ja espanjalainen henkilöstövuokrausyhtiö Adecco ovat sopineet uudesta toimintamallista, jonka myötä Finnairin Barcelonan ja Madridin reiteillä lentävä vajaan 60 hengen matkustamohenkilökunta siirtyy Adeccolta Finnairin palvelukseen 1.4.2019 alkaen. Matkustamohenkilöstön kotiasemana säilyy Espanja.

”Uusi malli luo mahdollisuuksia kehittää palvelua Barcelonan ja Madridin reiteillä. Lisäämme kesäkaudella Barcelonaan yhden päivittäisen vuoron, ja tällä reitillä lentää jatkossa myös Suomesta käsin toimiva matkustamohenkilökuntamme”, sanoo Finnairin matkustamopalveluiden johtaja Eveliina Huurre. 

Finnair lensi kesällä 2018 Barcelonaan jopa 18 viikkovuoroa. Myös Madridiin tuotiin lisälentoja ja talvikaudella tarjolla on parhaimmillaan viikossa 10 vuoroa.

"Viikkovuorojen määrät vaihtelevat paljon. Esimerkiksi viime viikolla Barcelonaan oli seitsemän viikkovuoroa ja Madridiin kahdeksan. Viikolla 29 lentoja Barcelonaan on 14 viikkovuoro ja kahdeksan Madridiin", täsmentää Finnairin viestintä lentomääriä Lentoposti.fi:lle.

Barcelonan ja Madridin reitit on lennetty vuodesta 2013 lähtien Finnairin lentäjillä ja Adeccolta alihankitulla espanjalaisella matkustamomiehistöllä.  

Huhtikuusta 2019 lähtien Finnairin Madridin lennot lentää vuoden ajan Iberia. Myös lennon ohjaamo- ja matkustamomiehistö tulee Iberialta. Kyseisillä lennoilla on mukana yksi Finnairin matkustamohenkilökuntaan kuuluva. Toukokuusta 2019 lähtien Iberian Madridin-lennoilla on kuitenkin Finnairin oma matkustamomiehistö, joka on siis mahdollisesti kuitenkin espanjalaista.

Lue myös: